x
 
   
Smoky Quartz Jewellery

QUARTZ SMOKY

Quartz Smoky diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga dan mempunyai senarai warna daripada kuning-coklat cerah ke hitam kelabu yang mendalam.

CINCIN pertunangan QUARTZ SMOKY

CINCIN pertunangan
QUARTZ SMOKY

ANTING-ANTING  QUARTZ SMOKY

ANTING-ANTING QUARTZ SMOKY

CADANGAN PRODUK UNTUK ANDA

QUARTZ SMOKY

Quartz Smoky diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga dan mempunyai senarai warna daripada kuning-coklat cerah ke hitam kelabu yang mendalam. Terima kasih kepada warna telusnya yang unik,ia boleh digabungkan dengan setiap warna dan alloi tanpa menghilangkan serinya dalam barang kemas quartz smoky.

Namanya juga datang dari warnanya;yang diambil dari perkataan Greek "moroeis" (gelap) yang mencadangkan warnanya yang berbeza dari coklat smoky ke kelabu. Ia ditemui di lobak Rom lama kerana ia dipercayai melindungi daripada kejahatan dan keazaman yang tinggi. Ia juga digunakan untuk menghiasi piramid Mesir, patung-patung dan monumen. Dalam pasaran barang kemas moden, ia salah satu batu permata yang terkenal dan jarang ditemui. Lombong quartz smoky berada di Russia, Brazil, Zimbabwe, Switzerland dan Sepanyol. Quartz Smoky ialah batu permata negara Scotland dan dianggap batuan suci untuk masa yang lama. Ia juga dikenali sebagai tanda zodiak Libra.
GLAMIRA membekalkan batuan quartz smoky dengan kualiti AAA dari sumber yang terpilih dan bertempat dengan seleksi batuan berharga kami. Batuan yang jarang ditemui digunakan dengan rekaan unik di Glamira untuk dihargai oleh anda! Dengan sebentuk cincin quartz smoky ,anda boleh mereka gaya yang tidak akan ketinggalan. Memandangkan ia dikaitkan dengan kekayaan, kecantikan dan elegan, anda boleh membuatnya khas untuk mencipta rantai leher quartz smokydan anda akan sedar bahawa ia amat sesuai dengan gaya anda. Atau anda boleh harmonikan tona mis quartz smoky dengan emas atau perak dan hasilkan sepasang anting-anting quartz smoky . Di Glamira, bagaimanapun caranya, anda tidak akan salah!