x
 
   
Rose Quartz Jewellery

QUARTZ ROS

Quartz Ros ialah pelbagai warna merah jambu quartz yang merupakan batuan semi berharga. Dinilai dari keamatan warnanya dan bukan kejelasan, batuan permata ini berwarna dari merah jambu pucat ke ros pekat.

CINCIN pertunangan QUARTZ ROS

CINCIN pertunangan
QUARTZ ROS

CADANGAN PRODUK UNTUK ANDA
boderTEROKAI LAGI

QUARTZ ROS

Quartz Ros ialah pelbagai warna merah jambu quartz yang merupakan batuan semi berharga. Dinilai dari keamatan warnanya dan bukan kejelasan, batuan permata ini berwarna dari merah jambu pucat ke ros pekat. Warnanya merupakan hasil tempias jumlah titanium, besi atau manganese dalam struktur kimianya. Bentuknya amat lut cahaya dan memancarkan warna merah jambunya dengan sempurna. Lombongnya terletak di Brazil dan Madagascar.

Ia dipanggil Batuan Hati, Quartz Ros mungkin telah digunakan sebagai token cinta seawal 600 B.C. Ia kebiasaannya dikaitkan dengan Cupid dan Eros, dewa cinta. Ia dimuliakan di zaman Rom apabila ia digunakan sebagai perhiasa, cawan, mangkuk dan banyak lagi. Rakyat Rom memakai Quartz Ros di dada, dengan kata lain,dekat dengan hati kerana mereka percaya bahawa Quartz Ros melindungi pemakai dari sakit hati dan memberikan kuasa. Quartz Ros juga dipanggil Quartz Merah Jambu atau Hyaline Quartz, berasal dari perkataan Greek word iaitu hyalos, bermaksud "kaca." Ia merupakan birthstone bulan Disember dan tanda zodiak scorpio. .

Glamira membekalkan kuailiti AAA untuk Quartz Ros untuk anting-anting, cincin, rantai leher dan gelang untuk wanita dan cincin serta manset untuk lelaki. barang kemas Tourmaline Merah Jambu. Dalam pelbagai bentuk, batu permata juga boleh digunakan untuk menyerlahkan kecantikannya. Hasil penghasilan loket yang sesuai dengan citarasa anda untuk loket hati Quartz Rosyang membawa bisikan feminin yang mulia. Dengan Cincin Quartz Ros,anda juga boleh merasai pelukan atau raikan tarian cinta. Atau Gelang Quartz Rosmenyerikan jalan anda dengan sinaran matahari cinta yang anda ingin pergi. Hanya letakkan Quartz Ros di mahkota anting-anting Quartz Rosanda dan biarkan ia membawa magis la vie en rose!