x
 
   

Sapphire

Sapphire biru diklasifikasikan sebagai batuan berharga dan mempunyai warna biru tingi dengan violet dan unggu.

 

Sapphire biru diklasifikasikan sebagai batuan berharga dan mempunyai warna biru tingi dengan violet dan unggu. Nilainya bergantung kepada biru hue sebagai tambahan kepada warna, kejelasan, saiz, potongan dan kualiti keseluruhannya. Lebih gelap warna birunya, lebih berharga permata tersebut. Namanya berasal dari bahasa Greek;dari perkataan "sappheiros" yang bermaksud biru. Sapphire ialah ahli keluarga corundum seperti ruby yang menjadikan mereka salah satu permata yang paling kuat. Sapphire biru yang paling terkenal ialah sapphire bintang yang memancarkan fenomena bintang yang namanya berasal dari potongnya yang Cabochon. Bintang Hitam Queensland ialah sapphire yang terbesar di dunia, seberat 733 karat. Deposit sappphire yang agak signifkan telah dijumpai di Timur Australia, Thailand, Sri Lanka, China, Madagascar, Afrika Timur, dan di Amerika Utara di beberapa kawasan, kebanyakannya di Montana.
Cincin Pertunangan Sapphire
Sapphire dan ruby sering dijumpai di kawasan geografi yang sama. Ia merupakan birthstone tradisional bulan September dan tanda zodiak Sagitarius. Ia lazimnya dikaitkan dengan keamanan dan kebahagiaan di zaman dahulu. Contohnya, di zaman Persian dahulu, dipercayai bahawa sapphire biru akan membawa langit biru dan keamanan. Glamira membekalkan sapphire biru dengan kejelasan batu AAA dan menggunakan permata dengan pelbagai karat untuk mencipta rekaan unik barang kemas sapphire biru. Glamira juga memilih warna biru royal yang merupakan warna paling bernilai di tengah-tengah skala. Dengan konfigurasi Glamira, anda boleh menghiasi rekaan ini dengan pelbagai alloi dan warna.
Rantai leher Sapphire
Sapphire biru ialah batu permata istimewa yang boleh menemani rambut cerah atau gelap dan segala gaya. Ia akan melebarkan kehebatan dalam setiap tona kulit dan menarik kecantikan semulajadi wanita dan karisma seorang lelaki. Ia juga boleh diproses di hampir semua rekaan barang kemas untuk anting-anting, cincin, rantai leher dan manset sebagai daya tarikan pakaian anda. Sama ada ia mengililingi leher anda sebagai rantai leher sapphire biru, terletak ditelinga sebagai sepasang anting-anting, atau meluncuri jari anda dengan sebentuk cincin sapphire biru, Glamira menawarkan anda untuk menggunakan sapphire biru bukan saja untuk menarik pandangan tetapi juga melambangkan darah anda dengan biru royal! Atau anda boleh memilih dikalangan cincin pertunangan sapphire biru, khaskan ia dengan citarasa kekasih anda dan jadikan ia saksi saat terindah lamaran perkahwinan anda. Selain itu , sapphire biru secara tradisionalnya merupakan hadiah untuk ulang tahun perkahwinan yang ke 45.
Sapphire Anting-anting
CADANGAN PRODUK UNTUK ANDA
boderTEROKAI LAGI