x
 
   

Emerald

Emerald ,diklasifikasikan sebagai batuan berharga,mempunyai warna hijau yang nyata. Emerald mendapat namanya daripada perkataan Perancis 'Esmeraude' dan Inggeris Pertengahan 'Emeraude' yang bermaksud "permata hijau".

 

Emerald ,diklasifikasikan sebagai batuan berharga,mempunyai warna hijau yang nyata. Emerald mendapat namanya daripada perkataan Perancis 'Esmeraude' dan Inggeris Pertengahan 'Emeraude' yang bermaksud "permata hijau". Menjadi keluarga beryl, Emerald mengambil warnanya dari tempias kromiun dan vanadium yang terkumpul ketika pembentukan batu tersebut. Tambahan pula, ia mempunyai tanda lahir yang bermaksud kemasukan dan pecahan permukaan. Kemasukan ini dan keamatan warna hijaunya menjadikan ia unik dan istimewa. Disebabkan oleh struktur kimianya, Emerald agak rapuh dan pecah dengan mudah ketika proses facet. Namun, 'potongan Emerald' istimewa telah diwujudkan untuk mengekalkan intergriti kristal Emerald. Dan ia menjadi terkenal sepanjang tahun bukan sahaja untuk emerald dan juga untuk permata lain. Ia merujuk kepada bentuk segi empat dengan facet, jadi keindahan sebenar permata ini boleh ditampilkan. Permata ini dilombong kebanyakannya di Columbia dan gunung Ural di Russia, Zambia, India, Madagascar, Norway, Brazil, Pakistan, Australia dan USA.
Emerald Engagement Rings
Emerald dengan kecantikannya, dan hijau hue yang mendalam merupakan salah satu batuan paling istimewa di dunia dan telah digunakan sebagai barang kemas bertahun lamanya. Kecantikannya diraikan dalam pelbagai cerita,mitos dan lagenda. Kleopatra, Ratu Mesir, dikenali dengan ketagihan dan minat mendalamnya terhadap Emerald. Ia juga dikaitkan dengan dewi Venus semenjak Rom dahulu, yang mempercayai bahawa Emerald melambangkan keseluruhan kualitinya;kesuburan,dewa dan kecantikan. Birthstone bulan Mei ini juga melambangkan pembaharuan dan musim bunga yang berpanjangan.
Disebabkan oleh warna, potongan dan kejelasan yang memberi kesan terhadap nilai emerald , Glamira memilih hanya yang berkualiti tinggi. Anda boleh mendapati emeralds dalam pelbagai bentuk dan karat untuk menghiasi barang kemas anda.
Emerald Necklaces
Di samping sesetengah emeralds mungkin mempunyai tona kuning hijau, Glamira gemarkan batuan yang dengan tona yang sedikit atau tiada langsung. Disebabkan emeralds yang paling berharga ialah yang tiada tona tambahan dan berwarna hijau tulen. Glamira menghasilkan barang kemas emerald dengan memilih batuan yang tinggi saturasi yang bermaksud lebih hebat dan lebih pencahayaan. Bukan sahaja anting-anting,rantai leher, gelang dan cincin emerald untuk wanita, tetapi juga cincin dan manset untuk lelaki yang ditawarkan dalam koleksi Glamira. Anda pertama sekali perlu memilih alloi yang akan digabungkan dengan emerald,dan kemudian memilih karat yang sesuai sebelum anda boleh padankan emerald tersebut dengan set permata comel seperti berlian atau sapphire. Dengan cara ini, anda boleh mereka barang kemas sendiri; sepasang anting-anting emerald atau loket solitar. Dengan satu yang terpilih dari Cincin Pertunangan Emerald , anda boleh berikan kilauan musim bunga dan api harapan untuk hidup penuh cinta kepada wanita teristimewa dalam hati anda. Andalah yang memberi makna kombinasi warna emerald yang menawan dan rekaan Glamira.
Emerald Earrings
CADANGAN PRODUK UNTUK ANDA
boderTEROKAI LAGI