Loading...

SUMBER ETIKA

GLAMIRA,amat terikat dengan etika, menghormati hak asasi manusia, kebebasan sivil universal dan kebebasan asas bersama kebiasaan tempatan dan komited untuk memastikan intergriti sumber - sumber kami dan mengekalkan piawaian tertinggi dan tanggungjawab persekitaran.

GLAMIRA mendapatkan berlian hanya dari negara yang menyertai Kimberley Process Certification Scheme (KPCS). Ia merupakan kerjasama antarabangsa yang memantau sistem yang dibina untuk perbincangan menghapuskan "konflik berlian" dalam import dan export berlian kasar. Kimberley Process memerlukan ahlinya mengawal ketat supaya pembelian berlian tidak menyebabkan keganasan oleh gerakan pemberontak.

Tentang Kimberley Process

Kimberley Process bermula apabila penghasilan berlian di Arfika Selatan berjumpa di Kimberly, Afrika Selatan pada bulan Mei 2000 dan telah dilaksanakan sejak 2003. Ianya dibuka kepada semua negara pada tahun 2013, mempunyai 54 peserta, mewakili 81 negara dari serata dunia dari Union Eropah dan Amerika Syarikat. Ia merupakan inisiatif masyarakat sivil untuk melaksanakan keperluan seperti menghalang konflik berlian datang dari zon-zon berkonflik, yang didefinisikan oleh United Nations.

Kimberley Process Sijil Scheme (KPCS) menjamin bahawa setiap berlian kasar yang melepasi sempadan antarabangsa di antara dua negara yang berdaftar adalah "bebas konflik".

GLAMIRA memastikan bahawa berlian kami dibeli atas jaminan bertulis yang dihasilkan oleh pembekal yang mematuhi Kimberley Process.

Maklumat lanjut tentang Kimberley Process:
http://www.kimberleyprocess.com/home/index_en.html/

Sumber Etika Paladium dan Platinum

Pembekal Paladium dan platinum kepada GLAMIRA perlu mematuhi keperluan bebas konflik. Semua pembekal Glamira perlu mematuhi arahan kesihatan dan piawaian keselamatan, piawaian pasaran etika dan syarat bekerja. Hanya Paladium dan platinum yang bersijil sahaja digunakan untuk penghasilan produk GLAMIRA.

Jika anda mahu berbincang lanjut tentang sumber pensijilan , sila hubungi perkhidmatan khidmat pelanggan kami.