x
 
   
Peridot Jewellery

PERIDOT

Peridot ialah batuan semi berharga dengan pelbagai warna hijau dari pistachio ke hue zaiton.

CADANGAN PRODUK UNTUK ANDA
boderTEROKAI LAGI

PERIDOT

Peridot ialah batuan semi berharga dengan pelbagai warna hijau dari pistachio ke hue zaiton. Namun, apa yang membezakannya dari permata hijau yang lain seperti emerald ialah sinaran keemasannya , yang bersinar daripada emas dalam strukturnya. Nama permata ini berasal dari perkataan Greek yang bermaksud "memberi kekayaan". Memandangkan ia merupakan batu permata yang tertua di dunia, agar sukar untuk ia tidak menjadi lagenda, mitos dan cerita. Anda akan menemui peridot di zaman Mesir dahulu seawal 2,000 BC dan disebahagian Bible. Tambahan pula, ia merupakan batuan kegemaran waktu baroque.

Pakistan dan Afghanistan adalah tempat dimana Peridot boleh dijumpai dan dilombong dengan banyak,teatpi juga boleh dibekalkan dari Myanmar, China, USA, Africa dan Australia. Ia dihargai sebagai Birthstone bulan Ogos dan batu Leo.

In Glamira, semua batuan peridot yang dibekalkan berkualiti AAA dan direka oleh tangan pakar. Hasil terakhir adalah sangat mengagumkan untuk barang kemas peridot seperti cincin, anting-anting, rantai leher dan loket,gelang,cincin pertunangan dan manset. Glamira bukan saja mencipta barang , tetapi juga mempunyai kumpulan pakar untuk menjaga barang kemas tersebut. Dan kumpulan ini mencadangkan anda untuk menggilap peridot anda dengan kain kapas supaya ia akan terang sepanjang masa dan tidak mendedahkannya kepada radiasi solar kerana ia mungkin sensitif terhadap haba. Dan memandangkan dunia barang kemas Glamira sedia maklum akan cintanya untuk warna hijau, populariti permata hijau ini amat meningkat. Anda boleh mengkhaskan musim bunga anda dengan menambah tona hijau paling bermakna dalam hidup anda! Sepasang anting-anting peridot akan memberikan kuasa alam semulajadi dan anda akan menghidupkan cinta anda dengan kehangat musim bunga yang berpanjangan dengan cincin pertunangan peridot . Glamira menyediakan semua alloi (putih,kuning dan/atau emas ros,perak) dan warna untuk anda harmonikan dengan peridot dan lihat tarian hangat tona menawan! Anda boleh menggabungkannya dengan permata lain di cincin peridotsupaya menyerlahkan lagi kehijauannya. Dan anda boleh memanjangkan kenyataan seni unik anda dengan mereka gelang peridot untuk menarik mata yang memandang!