x
 
   
ONYX Jewellery

ONYX

Onyx hitam ialah batuan semi berharga dan keluarga kristal. Disebabkan oleh warnanya yang hitam gelap, ia agak terkenal dalam barangan kemas.

CADANGAN PRODUK UNTUK ANDA

ONYX

Onyx hitam ialah batuan semi berharga dan keluarga kristal. Disebabkan oleh warnanya yang hitam gelap, ia agak terkenal dalam barangan kemas. Menjadi kepelbagaian chalcedony, Onyx hitam melambangkan kuasa dan kekuatan. Ia digunakan sebagai batu perawat pada zaman dahulu oleh masyarakat Greek dan Rim yang mempercayai ia sebagai pelindung daripada terluka,nasib buruk dan kemurkaan Tuhan. Onyx juga disebut di dalam Bible di beberapa sudut. Hari ini, pasaran barang kemas membekalkannya dari Argentina, Brazil dan India dimana terdapat lombong onyx hitam. Onyx hitam yang berharga dan jarang dijumpai ialah birthstone bulan Julai untuk tanda zodiak Capricorn dan palnet Saturn.

Glamira memilih onyx hitam dengan kualiti ++ dan gabungkan dengan rekaan istimewa untuk lelaki. Kumpulan profesional Glamira tahu ia amat padan dengan logam seperti platinum, perak dan emas. Jadi anda boleh khaskan barang kemas anda dengan onyx dan sebarang warna/alloi untuk memberikan sinaran yang hangat. Dalam kata lain, anda boleh mengkhaskan sebarang rekaan untuk mencipta, contohnyam sepasang Manset Onyx . Atau anda boleh gunakan warna malam pada Cincin Onyx Hitamsebagai luahan personaliti anda yang kuat dan berdikari yang tidak boleh ditarik oleh trend jangka pendek! Kesimpulannya, Glamira mencipta jalan untuk menyerlahkan personaliti anda dalam barang kemas onyx hitam untuk lelaki. .