Loading...

Rekaan anda

Adore Dandy

Pergi ke butiran produk

Adore Dandy

Bergaya Pengingatan - Lihat lagi

Harga ini sehingga 55% lebih rendah berbanding kedai barang kemas tradisional. [?]

GLAMIRA komited untuk menawarkan harga terbaik kepada pelanggan tanpa berkompromi dengan kualiti tinggi. Berikut adalah isi utama yang membantu kami mencapai misi ini:

 • Mewujudkan akar dalam pasaran barang kemas
 • Terus dari sumber
 • Kerjasama jangka masa panjang dengan pembekal yang diyakini untuk sumber beretika.
 • Kelebihan operasi atas talian
 • Tiada stok - Dapatkan apa yang anda mahu, bukan apa yang kami ada
 • Pakar dalaman
 • Tiada caj tersembunyi

Klik disini jika mahu maklumat lanjut tentang Polisi Harga kami

RM 3,166.00
Penghantaran Percuma
Polisi Pulangan 60 Hari

  Anggaran masa penghantaran : Selasa, 08 Feb

Lihat Pilihan Penghantaran

 • Pengendalian Pesanan Standard (PERCUMA)

  Anggaran masa penghantaran: Selasa, 08 Feb
  RM 0.00
 • Penghantaran Ekspres

  Anggaran masa penghantaran: Isnin, 07 Feb
  RM 100.00
 • Penghantaran Premium

  Anggaran masa penghantaran: Jumaat, 04 Feb
  RM 172.00

Anda boleh memilih cara penghantaran di daftar keluar.

Jika bayaran melalui pindahan bank, masa anggaran penghantaran akan dikira dari hari bayaran diterima.

Maklumat

Umum
Item no.TWN1127/TWN1128
Comfort FitYa
Width4,0 mm
Thickness1.7 mm
SolidYa

Maklumat

Umum
Item no.TWN1127/TWN1128
Comfort FitYa
Width4,0 mm
Thickness1.7 mm
SolidYa
Nilaian & Kajian-kajian Semula

Tinggalkan komen anda dan kongsikan pengalaman GLAMIRA anda dengan semua orang!

1.Sila berikan bintang untuk penilaian produk (1 - buruk, 5 - amat bagus) *

2.Tulis Kajian Semula Anda

*Bidang Penting
Gambar Pelanggan
Gambar yang anda ambil dengan produk yang dipesan akan di paparkan disini apabila anda berkongsi dengan kami.
Nilaian Purata
100% of 100
5
Bilangan Ulasan
5
Lihat semua ulasan dan penilaian Glamira untuk mengetahui pendapat pelanggan lain mengenai produk dan perkhidmatan GLAMIRA. Anda juga boleh menulis ulasan anda sendiri dan berkongsi pengalaman anda dengan melawati halaman produk kami. Lihat Semua Ulasan Produk GLAMIRA.

Ketahui apa yang pelanggan fikirkan tentang perkhidmatan kami, dengan lebih daripada 10,000 ulasan di laman tinjauan bebas.

trustpilottrustpilot
trustpilot4.7Cemerlang

Butiran Penghantaran

 • Anggaran masa penghantaran:
 • Penghantaran percuma melalui:
 • UPS
 •  Penghantaran Percuma
 •  Ukiran Percuma
 •  Kotak Hadiah Percuma
 •  Pilihan Pembungkusan Tanpa Nama
FAEDAH TAMBAHAN DENGAN PEMBELIAN INI
 • 60 Day Return Policy

  Polisi Pulangan 60 Hari Kami amat komited untuk memastikan kepuasan anda. Diukir atau tidak; Jika anda tidak gembira dengan pilihan anda,sila pulangkan dalam masa 60 hari.

 • 60 Day Resizing Policy

  Polisi 60 hari Penukaran Saiz perkara hebat dengan sedikit maklumat. GLAMIRA akan membantu anda menyimpan rahsia kejutan dan menukar saiz cincin anda, sekali,dengan percuma dalam masa 60 hari pertama resit anda.

 • Lifetime Warranty

  Waranti Seumur Hidup Kami berdiri di belakang produk-produk kami dengan pemulangan dan polisi waranti seumur hidup untuk semua produk. Setiap pesanan dibuat dan dijaga dengan berhati-hati oleh pakar kami, dari saat yang pertama. Nikmati kualiti hasil profesional dan yakinlah bahawa barang kemas rekaan unik anda akan kekal sepanjang hayat.

 • 100% Satisfaction Oriented Customer Support

  Kepuasan Dijamin 100% Sokongan berorientasikan pelanggan kumpulan khidmat pelanggan GLAMIRA akan berbesar hati untuk membantu anda melalui saat terindah hidup anda. Misi kami ialah kepuasan anda;ambil masa anda untuk mengenalpasti rekaan yang sempurna, sementara kami menguruskan yang lain-lain.

 • Custom Made Jewellery

  Barang Kemas Dibuat Khas Hari istimewa anda ialah perkara tang terpenting untuk kami dan kami faham betapa pentingnya untuk bersedia untuknya. Berikan tenaga anda untuk memilih barang kemas yang sempurna, dan GLAMIRA akan menciptanya khas untuk anda.
  Pembelian anda juga akan termasuk kotak hadiah percuma, direka oleh profesional, kerana setiap perkara adalah penting.

 • Fast Delivery

  Penghantaran Laju Masa ialah kata kunci yang penting dalam mengelolakan kejutan untuk lamaran atau perkahwinan. GLAMIRA berbangga untuk menawarkan Penghasilan dan penghantaran segera dalam pasaran.
  Kami juga menawarkan penghantaran percuma kepada semua pesanan. Tambahan lagi, jika anda mahu menjadikan pesanan anda sebagai satu kejutan, hanya pilih pilihan bungkusan anonymos semasa beli keluar dan kami akan menghantar produk tanpa logo GLAMIRA pada bungkusannnya.

 • Authenticity Certificates for Brilliants and Gemstones

  Sijil Autentik untuk Brilliants dan Pakar dalaman Permata gemologi memeriksa segala berlian dan permata GLAMIRA dengan berhati-hati sebelum meluluskan sijil kepada mereka. Setiap pesanan datang dengan sijil. Jika anda berminat dengan berlian bersijil GIA (Gemological Institute of America), Servis Khidmat Pelanggan kami amat gembira untuk membantu anda.

 • Allergy-Free Material

  Bahan Tanpa Alergi Logam berkualiti tinggi dan batuan yang digunakan dalam penghasilan kami adalah bebas alergi. Apabila memakai barang kemas, keselesaan adalah sama penting dengan barang kemas itu sendiri. Matlamat kami adalah untuk memastikan bahawa barang kemas rekaan unik yang anda khaskan bukan saja kelihatan cantik, tetapi juga selesa.

 • Years of Experience

  Pengalaman Bertahun-tahun Disebabkan oleh pengalaman bertahun-tahun sikap profesional dan sentiasa mencuba untuk meningkatkan kerja kami, GLAMIRA telah tersebar ke pelbagai negara dan mempunyai cawangan di serata dunia. Memesan daripada kami akan memastikan barang kemas yang menggambarkan dedikasi dalam bidang ini dan pengalaman bertahun-tahun.

 • Founded in Heilbronn - Germany, delivering top quality since 2008

  Ditubuhkan di Heilbronn - Jerman , memberikan kualiti terbaik sejak 2008 Akar GLAMIRA diwujudkan di Jerman membuatkan kami berbeza dari tukang kemas lain dalam dua kata kunci utama : kualiti dan ketepatan masa. Diwujudkan dan proses pengujian sepanjang tahun berpengalaman dan disiplin membenarkan kami menawarkan servis dan barang kemas dengan kualiti tertinggi.

 • Direct from the source

  Langsung dari sumber Semua batu permata dan barang kemas. Setiap langkah di model runcit tipikal mempengaruhi harga akhir produk. Kamilah pengilangnya, meliputi segala fasa yang terlibat dalam prosesnya, dari sentuhan pertama pen dan kertas , hinggalah produk diserahkan kepada penghantar. Dengan mengecualikan diri dari peniaga,pengimport,pemborong dan kedai tepi jalann, kami mampu memberi penjimatan yang besar kepada para pelanggan.

 • Conflict free diamonds, gemstones and metals

  Berlian , permata dan logam berharga bebas konfli Logam berharga dan batuan sering dilombong dalam keadaan yang teruk di seluruh dunia. Di GLAMIRA , kami menjamin bahawa semua berlian, permata dan logam yang digunakan dalam penghasilan barang kemas kami adalah bebas konflik, berasal dari sumber beretika dan kawasan bebas keganasan seiring dengan Kimberley Process.

Logo GLAMIRA di dalam

Setiap cincin jenama Glamira terukir di dalam logo kami, seperti yang ditunjukkan dalam gambar. Pilih sama ada anda mahu logo kami terukir di dalam jalur.

Logo GLAMIRA di dalam Logo Dimatikan Logo Pada

Tourmalin Paraiba

Turmalin Paraiba adalah jenis turmalin yang sangat jarang berlaku yang menonjolkan warna neon biru, hijau, dan biru-hijau. Dicipta makmal paraibas mempunyai sifat yang sama dengan yang semula jadi. Populariti batu yang luar biasa ini berasal dari hubungannya dengan kehidupan, cinta, dan bumi melalui kesannya pada chakra. Potongan profesional lebih menonjolkan kecemerlangan luar biasa dan warna unik batu ini.

Berlian

Berlian ialah permata yang diminati sejak zaman dahulu. Dibentuk untuk ratusan milia di permukaan bumi jutaan tahun dahulu, berlian ialah permata yang paling keras. Ia juga dikenali sebagai "ratu permata dan permata ratu". Di Glamira, ia dijamin sebagai berlian yang "bebas konflik".

Paraiba Tourmaline

Paraiba tourmaline is a very rare variety of tourmaline that stands out for its neon blue, green, and blue-green colours. Lab-created paraibas have the same properties as natural ones. The popularity of this fabulous stone comes from its relation with life, love, and earth through its effects on chakras. A professional cut further brings out the extraordinary brilliance and unique hues of these stones.

Kuarza Lemon

Dikelaskan sebagai batu semi-berharga, Topaz Hijau berbeza daripada Topaz Biru kerana warna hijaunya yang sering dikaitkan dengan kesetiaan dan kasih sayang. Topaz Hijau memberikan kedamaian jasad dalam, kebijakan dan membantu menyelesaikan masalah dan mendapatkan kesihatan yang baik.

Zultanite

Classified as a semi-precious stone, Zultanite amazes with its unique colour-changing feature. Depending on the source of light and from different directions this very rare found gemstone is visible in different hues. Lime green in daylight and peach and cherry pink in dim light.

Lab Grown Diamond

Lab-grown diamonds offer all the benefits of natural diamonds without the environmental and ethical concerns often raised by mining. The process and materials involved in creating diamonds are exactly the same as for the conventional kind - the steps just take significantly less time. It's a green process that substitutes diamond, makes a very strong heat process and produces a clone. A carbon-free diam is produced from the diamond itself. These diamonds are now indistinguishable from each other and thus all graded based on the 4Cs (cut, colour, clarity and carat) by labs such as HRD and IGI.

Topaz Hijau

Dikelaskan sebagai batu semi-berharga, Topaz Hijau berbeza daripada Topaz Biru kerana warna hijaunya yang sering dikaitkan dengan kesetiaan dan kasih sayang. Topaz Hijau memberikan kedamaian jasad dalam, kebijakan dan membantu menyelesaikan masalah dan mendapatkan kesihatan yang baik.

Nilam Hijau

Dikelaskan sebagai batu berharga, Nilam Hijau memiliki warna istimewanya daripada hijau pudina cair ke hijau pekat gelap menerusi kehadiran besi. Baru permata jarang ini sangat menenangkan dan menyejukkan mata dan menimbulkan kepercayaan si pemakai.

Nilam Oren

Dikelaskan sebagai batu berharga, Nilam Oren membuatkan jantung penggemar warna jingga berdegup kencang. Warna jingga pudar ke jingga kemerahan menenangkan hati dan minda, serta membebaskan fikiran negatif anda dan mengaktifkan tenaga riang.

Berlian

Berlian ialah permata yang diminati sejak zaman dahulu. Dibentuk untuk ratusan milia di permukaan bumi jutaan tahun dahulu, berlian ialah permata yang paling keras. Ia juga dikenali sebagai "ratu permata dan permata ratu". Di Glamira, ia dijamin sebagai berlian yang "bebas konflik".

Berlian Hitam

Berlian Hitam adalah Berlian yang mempunyai struktur kristal yang lain yang dipanggil polycrystalline. Ia bermakna seakan banyak berlian yang dipecahkan bersama. Kerana strukturnya yang mempunyai kristal karbon tulen, ia dipanggil sebagai "Karbonado". Namun, secara teknikalnya mereka adalah berlian yang lebih keras dan lebih jarang ditemui daripada berlian.

Nilam Merah Jambu

Diklasifikasikan sebagai batuan berharga, Nilam Merah Jambu dikira sebagai amat jarang ditemui sehingga deposit baru ditemui di Madagascar,apada tahun 1990 an. Merah jambu adalah warna yang paling jarang untuk nilam. Batuan ini boleh datang dalam pelbagai warna, dari merah jambu bayi ke nyata, magenta pekat. Ia dikatakan bahawa, Nilam Merah Jambu melambangkan kesetiaan, kepercayaan dan keikhlasan ,oleh itu mereka sangat terkenal apabila melibatkan pemilihan batuan untuk Cincin Pertunangan.

Garnet Rhodolit

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Rhodolit Garnet telah berkembang mengikut piawaian barang kemas permata kerana warnanya yang menarik dan fakta bahawa ia selalunya sangat bersih, tiada kekurangan dan kemasukan. Namanya berasal dari berkataan Greek “rhodon” yang bermaksud ros. Dalam Hindu, ia dikaitkan dengan chakra akar dan dipercayai bahawa ia menggalakkan aktiviti seksual sihat, perasaan stabil dan keselamatan. Ia juga menggalakkan kejayaan perniagaan dan membantu meningkatkan keyakinan diri.

TOPAZ BIRU LONDON

Satu daripada warna batuan semi berharga keluarga topaz, Topaz Biru London pastinya istimewa dan eksklusif kerana warnanya yang gelap. Dengan warna gelap ini, Topaz Biru London menyerlah dan disukai oleh mereka yang mahukan segalanya kecuali biasa. Dengan hijau tinge yang spesifik, dan tona bawah yang gelap kelabu,Topaz Biru London adalah sempurna untuk Cincin Pertunangan jika anda mahu tunjukkan bagaimana luar biasanya cinta anda. Ini adalah permata yang bukan saja akan mengambil perhatian anda, tetapi juga mampu membuat komunikasi dan kebolehan ekspresif anda akan lebih kuat.

Morganit

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Morganit dikira sebagai permata yang semulajadi,lain daripada yang lain dan hebat yang boleh dijumpai hanya di beberapa tempat di dunia. Ironinya, harganya tidak melambangkan kejarangannya. Penerangan yang paling tepat mempunyai perkataan seperti jarang, bersinar, tahan, kejelasan luar biasa dan hebat. Warna yang secara semulajadi disebabkan oleh sentuhan manganese,mungkin berubah dari merah jambu perak yang jelas, ke pic dan merah jambu ungu, menjadikan Moganit luar biasa. Sama seperti Zamrud Hijau, Morganit ialah simbol cinta sejati, yang boleh disebabkan oleh sebab bahawa kedua-dua batuan adalah jenis Beryl. Pilihan terbaik untuk Cincin Pertunangan atau sebagai hadiah untuk majlis istimewa.

Kecubung

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Kecubung ialah kepelbagaian unggu untuk mineral Kuarza. Kecubung mendapatkan warna cantik mereka daripada sisia besi dalam struktur kristalnya, walaupun mereka juga boleh diwarnakan oleh pendedahan radiasi semulajadi.

Turmalin Hijau

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Tourmalin Hijau (Verdelite) digabungkan dengan pelbagai logam untuk membentuk badan boron silikat yang mempunyai struktur kristal paling kompleks. Ia mendapat warna hijaunya yang bernilai kerana krome dalam strukturnya. Batuan ini dipercayai boleh menangkap tuah, kejayaan, kelimpahan dan kekayaan.

Sitrin

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Sitrin diambil daripada citrine, buah yang kuning seperti lemon-yang bermaksud “lemon” dalam pelbagai bahasa, ialah Kuarza kuning dan/atau kepelbagaian oren. Menjadi satu permata yang terkenal dan mampu dibeli, ia juga dikaitkan dengan kejayaan dan kekayaan.

Zamrud

Diklasifikasikan sebagai batuan berharga, Zamrud ialah batuan bernilai;warna hijau yang lebih mendalam dan nyata. Zamrud, dikalangan permata yang paling jarang, mempunyai tanda lahir yang bermaksud banyak kemasukan dan ciri permukaan. Sebagai permata Venus, Zamrud ialah simbol keabadian dan kelahiran semula.

Topaz Biru

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Topaz ialah batuan yang ditemui dalam kristal yang besar dan sempurna dan boleh dipasang ke permata ribuan karat. Ia berbeza dalam majlis berbeza sebagai sesuatu yang tidak berwarna, atau kekuningan. Dengan kekerasan yang kukuh digabungkan dengan kelimpahan relatif, Topaz dengan biru semulajadi adalah sangat jarang.

Garnet

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Garnet ialah kombinasi beberapa mineral yang berkait dan mempunyai ciri fizikal dan kristal yang hampir sama. Garnet mempunyai pelbagai warna dan saiz. Namun, warna Garnet yang paling diketahui ialah merah gelap dan dikira sebagai batuan kesetiaan luhur.

Delima

Dikelaskan sebagai batu permata, Delima, menjadi keras, tahan lama dan jarang, adalah salah satu permata yang sangat diingini. Malah rubi lutsinar dengan saiz besar lebih jarang daripada berlian. Delima telah menjadi simbol daya hidup dan kerabat diraja selama berabad-abad.

Nilam

Diklasifikasikan sebagai batuan berharga, Nilam ialah jenis corundum dan sejenis batuan lut, yang lazimnya biru yang dikaitkan dengan keamanan dan kebahagiaan. Ia nombor dua dengan delima selepas berlian dari segi kekerasan.

Nilam Putih

Diklasifikasikan sebagai batuan berharag, nilam putih ia sejenis sapphire yang tiada warna. Nilam mengambil namanya dari tempias elemen semasa ia dibentuk. Nilam Putih bebas dari sentuhan elemen tersebut yang membuatknnya jarang dan unik.

Opal berapi

Diklasifikasikan sebagai batuan berharga, opal berapi ialah bentuk opal yang lut cahaya yang selalunya tiada kelegapan atau hanya memancarkan percikan hijau terang. Warnanya berubah dari kuning ke oren ke merah. Ia juga untuk meransang imaginasi dan mimpi.

Kuarza

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Quartz tersedia dengan banyak daripada batu berapi dan metamofi. Ia selalunya berwarna ros dan smoky atau dengan kekotoran.

Mawar Kuarza

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Kuarza Mawar berwarna merah jambu dalam jenis kuarza. Menjadi warna yang lembut, bermula dari merah jambu cerah ke merah jambu pekat.

Kuarza Asap

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga,Kuarza Asap ialah smoky perang dalam jenis Kuarza. Ia berwarna dari perang kelabu cerah ke hitam dalam.

Tanzanit

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Tanzanit ialah permata biru atau violet dari jenis zoisite, mengandungi vanadium. Batuan yang baru ditemui, Tanzanit telah menjadi batuan yang paling terkenal dan permata yang sanzzy. Ia dipercayai melambangkan kehidupan.

Kristal Swarovski

Swarovski ialah sebentuk kristal yang, dipotong dengan halus dan lengkungan kuat dengan teknologi tinggi. Apa yang membezakannya daripada yang lain ialah potongannya memberikan sinaran yang seakan-akan berlian apabila terdedah kepada cahaya.

Swarovsky Hijau

Swarovski ialah sebentuk kristal yang, dipotong dengan halus dan lengkungan kuat dengan teknologi tinggi. Apa yang membezakannya daripada yang lain ialah potongannya memberikan sinaran yang seakan-akan berlian apabila terdedah kepada cahaya.

Swarovsky Biru Gelap

Swarovski ialah sebentuk kristal yang, dipotong dengan halus dan lengkungan kuat dengan teknologi tinggi. Apa yang membezakannya daripada yang lain ialah potongannya memberikan sinaran yang seakan-akan berlian apabila terdedah kepada cahaya.

Swarovsky Merah

Swarovski ialah sebentuk kristal yang, dipotong dengan halus dan lengkungan kuat dengan teknologi tinggi. Apa yang membezakannya daripada yang lain ialah potongannya memberikan sinaran yang seakan-akan berlian apabila terdedah kepada cahaya.

Peridot

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Peridot, lebih kecil daripada tiga karat adalah sangat biasa tetapi yang lebih daripada 5 karat adalah sangat jarang dan mempunyia nilai yang lebih tinggi. Warna peridot individu boleh membawa coretan kehijauan. Ia dikatan membawa pemakainya kuasa.

Akuamarin

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Akuamarin ialah pemata yang mengandungi jenis beryl yang cerah dan berwarna hijau kebiruan. Namanya menerangkan tentang dirinya; Berabad lamanya, batuan bernilai ini dengan warna air telah menjadi simbol awet muda, harapan, kesihatan dan kesetiaan.

Turmalin Merah Jambu

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga,Tourmalin Merah Jambu ialah permata tourmaline yang paling berfesyen dan terkenal dengan spektra warna yang terbesar. Oleh itu, ia dikenali sebagai pelangi setiap permata.

Kecubung Hijau

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Kecubung Hijau ialah kristal quartz yang berwarna hijau cerah. (dikenali sebagai Prasiolite) Warnanya disebabkan oleh sama ada layanan oleh aktiviti gunung berapi atau kehangatan semulajadi teras bumi. Kecubung hijau ialah batuan yang menggalakkan kelebihan intuitif pasangan yang sedang bercinta.

Nilam Kuning

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga,Nilam Kuning ialah sapphire yang semulajadi daripada jenis corundum. Kandungan besi yang rendah dalam Corundum penyebab hue Nilam Kuning. Ia juga dkaitkan dengan kehidupan, kesuburan dan perkahwinan.

Mutiara

Mutiara adalah permata tertua yang dikenali dan dikira sebagai yang paling berharga sepanjang zaman. Apa yang membezakan mutiara daripada permata lain ialah bahan organiknya yang datang dari benda hidup-tiram dan moluska. Dipanggil "airmata bulan', mutiara mempunyai pelbagai warna; merah jambu, putih dan hitam.

Mutiara

Mutiara adalah permata tertua yang dikenali dan dikira sebagai yang paling berharga sepanjang zaman. Apa yang membezakan mutiara daripada permata lain ialah bahan organiknya yang datang dari benda hidup-tiram dan moluska. Dipanggil "airmata bulan', mutiara mempunyai pelbagai warna; merah jambu, putih dan hitam.

Mutiara

Mutiara adalah permata tertua yang dikenali dan dikira sebagai yang paling berharga sepanjang zaman. Apa yang membezakan mutiara daripada permata lain ialah bahan organiknya yang datang dari benda hidup-tiram dan moluska. Dipanggil "airmata bulan', mutiara mempunyai pelbagai warna; merah jambu, putih dan hitam.

Onyx

Onyx hitam ialah permata jenis chacedony dan keluarga kelas kristal. Ia merupakan batuan bumi, yang dipercayai membawa pemakai ke dunia nyata, dan menyebabkan ketidakstabilan dalaman dan tenaga negatif untuk pergi.

Onyx

Onyx hitam ialah permata jenis chacedony dan keluarga kelas kristal. Ia merupakan batuan bumi, yang dipercayai membawa pemakai ke dunia nyata, dan menyebabkan ketidakstabilan dalaman dan tenaga negatif untuk pergi.

Berlian Coklat

Berlian Coklat berwarna perang,yang merupakan berlian mewah yang juga salah satu berlian yang paling terkenal. Nama 'Coklat' diberikan kepada berlian ini kerana warnanya yang keperangan. Mempunyai kombinasi yang cantik;berlian perang juga dikatakan sebagai berlian cognac atau berlian champagne, bergantung kepada daya tarikan warnanya dari cerah ke gelap. Berlian Coklat adalah permata yang sedang menjadi pilihan terkini dalam industri barang kemas. Berlian ini pastinya berlian pilihan anda jika anda meminati warna coklat dan mahu mengambil jalan yang unik untuk barang kemas anda!

Berlian Biru

Berlian Biru mula-mula dijumpai di India dan dibawa ke barat pada abad ke 17. Berlian yang memikat ini, membawa hue laut dan langit, memegang warna luar biasa dan ciri-ciri tertentu. Sama seperti berlian berwarna yang lain, berlian biru mempunyai tona warna yang luas, dari warna lembut yang mengingatkan langit yang cerah, ke biru keras atau kepekatan laut dalam. Nama seperti biru bayi,royal,navy atau midnight juga kebiasaannya digunakan untuk mengelaskan berlian yang jarang ditemui ini.

Berlian Kuning

Berlian Kuning kini mempunyai permintaan pasaran yang tinggi dan terkenal daripada berlian berwarna yang lain. Berlian Kuning juga boleh dirujuk sebagai Canary,seperti Canary dalam Berlian Kuning atau dikenali sebagai Zimmy. Mereka menampilkan rupa yang cantik apabila dipadankan dengan latar halo atau solitar, tetapi juga boleh disusun dengan elegan dengan latar yang lain dan ia mempunyai nilai kombinasi yang sangat unik kerana kulitnya yang hidup. Jika anda berminat dengan Berlian Kuning, anda pastinya mempunyai altenatif latar untuk menghiasi berlian yang jarang ini!

Berlian Hijau

Melambangkan alam semulajadi, tumbesaran, harmoni, ketahanan dan kesuburan, Berlian Hijau adalah permata sangat dihargai dan diminati. Terdapat set tona yang diberikan oleh Berlian Hijau. Tonanya bermula dari Hijau Pucat ke Mewah Mendalam dan semunya boleh digunakan mengikut citarasa dan keinginan pemakai. Berlian Hijau dianggap sebagai warna yang paling tenang di mata dan mempunyai kaitan emosi dan keselamatan yang kuat. Ini mungkin menjadi sebab mengapa ramai peminat barang kemas yang memilih untuk Berlian Hijau bukan hanya untuk cincin tetapi juga anting-anting dan loket.

Berlian Merah Jambu

Yang paling digemari selepas berlian, berlian Merah Jambu adalah merupakan kegemaran semua wanita apabila bercakap tentang barang kemas! Warna impian yang digabungkan dengan berlian yang dibentuk dengan berhati-hati bagaikan impian yang menjadi kenyataan. Menyerlahkan deria mewah dan romantis, Berlian Merah jambu adalah tambahan luar biasa untuk koleksi barang kemas wanita. Sama seperti berlian berwarna yang lain, Berlian Merah Jambu juga datang dalam hue yang berbeza dari cerah ke gelap dan tona ini dirujuk sebagai pudar,sangat cerah,cerah,cerah mewah,mewah amat, mewah mendalam dan mewah nyata.

Topaz Putih

Topaz Putih dikira sebagai batuan semi berharga,dan mineral silikat, yang membawa rupa seakan-akan berlian. Walaupun lebih sedikit keras (8 on the Mohs scale), Topaz Putih diraikan dengan kejelasan dan lut cahayanya. Nama Topaz berasal dari perkatann Greek ‘tapazos’, yang bermaksud "untuk mencari". Mungkin bukan kebetulan bahawa Topaz Putih dikatakan membantu penyembuhan semangat, merubah pemikiran negatif, untuk membantu anda mencari jalan,tujuan anda dan memberikan anda tenaga tambahan yang kadangkala anda perlukan. Jika anda mencari barang kemas dengan batuan yang menarik,yang mampu memberikan kejelasan dan keletihan seperti berlian, Topaz Putih ialah pilihan terbaik.
Warna biru gelap dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk nilam.
Keamatan sederhana dengan keupayaan untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Tinggi keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas Nilam yang paling berkualiti.
Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk zamrud.
Keamatan yang adil dengan keupayaan untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas zamrud yang paling berkualiti.
Warna merah gelap dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk delima.
Keamatan sederhana dengan keupayaan untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Tinggi keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas Delima yang paling berkualiti.
Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Basic quality for fine Barang Kemas kecubung.
Kepekatan sederhana dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas kecubung yang paling berkualiti.
Berlian mempunyai sedikit kemasukan,yang boleh dilihat di bawah gred magnifikasi 10X dan boleh dilihat dengan mata kasar dengan pemerhatian teliti.
Berlian dengan kejelasan ini mungkin mempunyai sedikit kemasukan yang boleh dikenalpasti di bawah cermin magnifikasi 10X.
Berlian dengan kejelasan ini mungkin mempunyai sedikit kemasukan, yang boleh dikenalpasti dibawah cermin magnifikasi 10X dan tidak boleh dilihat dengan mata kasar.
Berlian dengan kejelasan ini mungkin mempunyai sedikit kemasukan, yang amat sukar dikenalpasti dibawah cermin magnifikasi 10X dan tidak boleh dilihat dengan mata kasar.
Berlian Kuning ini biasanya mempunyai warna yang cerah dan keamatan yang rendah. Ia adalah keperluan minima untuk Barang Kemas yang baik.
Dengan warnanya yang lebih nyata, ia pastinya berlian kuning yang paling disukai. Berlian Kuning ini mempunyai warna pekat yang medium dan sedikit gelap.
Berlian Kuning ini pastinya pilihan yang paling digemari apabila berkata tentang Berlian Kuning. Mereka mempunyai warna kuning yang pekat dan sesuai untuk Barang Kemas yang baik.
Berlian kuning ini mempunyai warna yang paling pekat dan nyata. Mereka adalah sangat jarang dan sesuai untuk barang kemas terbaik anda.
Berlian biru ini biasanya mempunyai warna yang cerah dan keamatan yang rendah. Ia adalah keperluan minima untuk Barang Kemas yang baik.
Dengan warnanya yang lebih nyata, ia pastinya berlian biru yang paling disukai. Berlian biru ini mempunyai warna pekat yang medium dan sedikit gelap.
Berlian biru ini pastinya pilihan yang paling digemari apabila berkata tentang Berlian biru. Mereka mempunyai warna biru yang pekat dan sesuai untuk Barang Kemas yang baik.
Berlian biru ini mempunyai warna yang paling pekat dan nyata. Mereka adalah sangat jarang dan sesuai untuk barang kemas terbaik anda.
Berlian merah jambu ini biasanya mempunyai warna yang cerah dan keamatan yang rendah. Ia adalah keperluan minima untuk Barang Kemas yang baik.
Dengan warnanya yang lebih nyata, ia pastinya berlian merah jambu yang paling disukai. Berlian merah jambu ini mempunyai warna pekat yang medium dan sedikit gelap.
Berlian hijau ini biasanya mempunyai warna warna terang dan intensiti rendah. Ini adalah syarat minimum untuk barang kemas.
Dengan warna yang lebih terang, pastinya berlian hijau yang lebih disukai. Berlian hijau ini mempunyai warna intens sederhana dan sedikit warna yang lebih gelap.
Berlian hijau ini biasanya mempunyai warna yang cerah dan keamatan yang rendah. Ia adalah keperluan minima untuk Barang Kemas yang baik.
Dengan warnanya yang lebih nyata, ia pastinya berlian hijau yang paling disukai. Berlian hijau ini mempunyai warna pekat yang medium dan sedikit gelap.
Berlian hijau ini pastinya pilihan yang paling digemari apabila berkata tentang Berlian hijau. Mereka mempunyai warna hijau yang pekat dan sesuai untuk Barang Kemas yang baik.
Berlian hijau ini mempunyai warna yang paling pekat dan nyata. Mereka adalah sangat jarang dan sesuai untuk barang kemas terbaik anda.
Berlian perang ini biasanya mempunyai warna yang cerah dan keamatan yang rendah. Ia adalah keperluan minima untuk Barang Kemas yang baik.
Dengan warnanya yang lebih nyata, ia pastinya berlian perang yang paling disukai. Berlian perang ini mempunyai warna pekat yang medium dan sedikit gelap.
Swarovski Zirconia Hijau: Mempunyai ciri yang sama dengan cubic zirconia hijau. Bezanya ialah Swarovski dikenali diseluruh dunia untuk batuan sintetik
Cubic Zirconia Hijau: Cubic Zirconia Hijau selalu digunakan sebagai pengganti emerald. Namun, ia adalah batuan sintetik tidak seperti emerald, yang merupakan batuan semulajadi dengan pelbagai warna dan kualiti.
Swarovski Zirconia: Memiliki sifat yang sama dengan zirkonia kubik jernih; tidak berwarna dan berwarna terang. Perbezaannya dari zirkonia kubik ialah Swarovski adalah jenama terkenal untuk batu sintetik.
Cubic Zirconia: Cubic Zirconia adalah bahan buatan manusia yang digunakan sebagai alternatif berlian yang berpatutan di kalangan barang perhiasan kerana ketahanan dan kecemerlangannya. Batu sintetik ini boleh menjadi samada berwarna jernih dan juga tidak berwarna serta dalam pelbagai warna dan bentuk.
Swarovski Zirconia Biru Gelap: Mempunyai ciri yang sama dengan cubic zirconia biru. Bezanya ialah Swarovski dikenali diseluruh dunia untuk batuan sintetik.
Cubic Zirconia Biru Gelap: Cubic Zirconia biru selalu digunakan sebagai pengganti sapphire. Namun, ia adalah batuan sintetik tidak seperti sappahire, yang merupakan batuan semulajadi dengan pelbagai warna dan kualiti.
Swarovski Zirconia Merah: Mempunyai ciri yang sama dengan cubic zirconia merah. Bezanya ialah Swarovski dikenali diseluruh dunia untuk batuan sintetik.
Cubic Zirconia Merah: Cubic Zirconia merah selalu digunakan sebagai pengganti ruby. Namun, ia adalah batuan sintetik tidak seperti delima, yang merupakan batuan semulajadi dengan pelbagai warna dan kualiti.
Berlian VS dikenali kerana mempunyai rangkuman halus yang tidak boleh dinampak dengan mata kasar dan hanya boleh dilihat apabila dibesarkan.
Berlian dengan kejelasan VVS mengandungi sedikit rangkuman yang sangat sukar dikesan di bawah 10x pembesaran. Rangkuman ini tidak boleh dilihat dengan mata kasar.
"kemasukan dan kemasukan sedikit" yang tidak boleh dilihat dengan mata kasar dan hanya boleh dengan magnifikasi.
Dirujuk sebagai "sangat sangat sedikit kemasukan" dan dikenali sebagai salah satu gred tertinggi, ditempatkan dalam sempurna dalaman dan sempurna
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk nilam putih halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan nilam putih.
Terangnya yang agak baik tanpa kebolehan untuk memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk barang kemas nilam merah jambu yang halus.
Terangnya yang sederhana dengan kebolehan untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit rangkuman yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Warna berkilau-kilau yang sangat terang. Mungkin mengandungi sangat sedikit rangkuman yang boleh dilihat dengan mata kasar.
Warna terlalu terang yang sangat berkilau-kilau. Sukar untuk ditemukan dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk barang kemas nilam merah jambu yang halus.
Terangnya yang agak baik tanpa kebolehan untuk memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk barang kemas nilam kuning yang halus.
Terangnya yang sederhana dengan kebolehan untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit rangkuman yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Warna berkilau-kilau yang sangat terang. Mungkin mengandungi sangat sedikit rangkuman yang boleh dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk sitrin halus.
Terangnya yang sederhana dengan kebolehan untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit rangkuman yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Warna berkilau-kilau yang sangat terang. Mungkin mengandungi sangat sedikit rangkuman yang boleh dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan sitrin.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk garnet halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan garnet.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk topaz biru halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan topaz biru.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk peridot halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan peridot.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk akuamarin halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan akuamarin.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk opal api halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan opal api.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk kecubung hijau halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan kecubung hijau.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk tourmalin hijau halus.
Beberapa inklusi kecil dapat dilihat dengan mata kasar. Turmalin Hijau yang digred "Sangat Baik (AA)" mempunyai warna yang menjadikan cahaya menembusi batu permata tersebut. Keamatan yang baik tanpa keupayaan untuk memantulkan cahaya. Kualiti asas bagi barang kemas turmalin hijau.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan turmalin hijau.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk tourmalin merah jambu halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan tourmalin merah jambu.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk kuarza mawar halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan kuarza mawar.
Terangnya yang agak baik tanpa kebolehan untuk memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk barang kemas tanzanit yang halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Warna terlalu terang yang sangat berkilau-kilau. Sukar untuk ditemukan dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk barang kemas tanzanit.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk kuarza asap halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Kuarza Asap bergred cemerlang (AAA) merupakan batu permata berkualiti tinggi dan boleh ditemukan dengan penjual barang kemas yang terbaik di dunia. Pilihan yang paling utama untuk Kuarza Asap.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan kuarza asap.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk morganit halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan morganit.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk rhodolit garnet halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan rhodolit garnet.
Keamatan yang adil tanpa keupayaan memantulkan cahaya. Kualiti asas untuk tsavorit halus.
Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Keamatan warna yang tinggi bersama dengan kehebatan yang tinggi. Mungkin mengandungi kemasukan yang sangat kecil yang dapat dilihat dengan mata kasar.
Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan tsavorit.
Delima berwarna semula jadi dan cemerlang yang tidak menjalani proses rawatan haba. Delima jenis ini mempunyai kualiti premium dengan kemasukan kecil yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Delima berwarna semula jadi dan sangat pekat yang tidak menjalani proses rawatan panas. Diiktiraf sebagai delima bernilai paling tertinggi.
Nilam berwarna biru tua dan semula jadi yang tidak menjalani proses rawatan haba. Nilam jenis ini mempunyai kualiti premium dengan inklusi kecil yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.
Nilam berwarna semula jadi dan sangat terang yang tidak menjalani proses rawatan haba. Diiktiraf sebagai nilam bernilai paling tinggi.
Zamrud semula jadi berwarna terang yang tidak tertakluk pada proses perawatan haba. Zamrud jenis ini berkualiti premium dengan sedikit rangkuman yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Zamrud berwarna semula jadi dan berwarna sangat pekat yang tidak menjalani proses rawatan haba. Diiktiraf sebagai zamrud bernilai paling tinggi.

Zamrud (Dicipta Makmal)

Berbeza dalam warna dan tidak mengandungi inklusi, zamrud buatan makmal adalah suatu kesempurnaan tanpa cela. Selain itu, zamrud buatan makmal mempunyai ciri astrologi yang sama dengan yang semula jadi sehingga mungkin juga berkesan pada tubuh dan jiwa anda. Ini adalah pilihan terbaik bagi mereka yang mencari kesempurnaan pada batu permata mereka.

Nilam (Dicipta Makmal)

Dengan warna biru tua, permata nilam buatan makmal mempunyai kualiti fizikal, kimia, dan optik yang sama dengan permata nilam semula jadi. Berkat keindahannya yang berkilau, permata nilam buatan makmal adalah pilihan terbaik bagi mereka yang ingin memiliki keunggulan visual pada batu permata mereka.

Delima (Dicipta Makmal)

Dengan kesempurnaan dan kehalusannya, permata Delima buatan makmal sama indahnya dengan permata semula jadi. Selain keindahannya yang mempesona, permata delima buatan makmal adalah simbol kekuatan dan semangat untuk hidup. Kerana permata delima buatan makmal mempunyai ciri-ciri fizikal, optik dan kimia yang sama dengan delima semula jadi, ia juga akan menjadi alternatif yang baik untuk pencinta permata Delima.

Rubelit (Dicipta Makmal)

Juga dikenali sebagai Turmalin Merah Jambu, Rubellit mengambil namanya dari perkataan Latin 'rubellus' yang bermaksud 'kemerahan'. Dengan gabungan warna merah jambu dan merah yang menakjubkan, Rubellit adalah batu permata yang dipercayai dapat memberikan tenaga hidup kepada pembeli. Bagi mereka yang keliru memilih antara yang semula jadi dan yang asli, Rubellit yang dibuat makmal mempunyai ciri yang sama seperti yang semula jadi.

Moissanit (Dicipta Makmal)

Menyerupai berlian dengan permukaannya yang telus dan berkilat, Moissanit adalah bentuk mineral silikon karbida dan ia juga adalah jenis batu permata buatan makmal. Mempunyai sifat tahan lama seperti berlian, Moissanit adalah alternatif terbaik untuk pilihan cincin pertunangan.

Zirkonia Biru

Juga dikenali sebagai Zirkonia Biru Kemboja kerana asalnya dari Kemboja, warna zirkon biru lebih hampir dengan biru langit atau biru pastel. Menyerupai berlian dan berkongsi nama yang serupa dengan zirkonia kubus, Zirkonia Biru semula jadi tidak patut dikelirukan dengan zirkonia kubus tiruan. Sebagai ahli keluarga zirkon, Zirkonia Biru disangka amat berpengaruh terhadap tubuh manusia. Mengosongkan minda penggunanya, Zirkonia Biru dipercayai dapat membuatkan penggunanya berasa tenang.

Zirkonia Coklat

Berasal dari Tanzania, Zirkonia Coklat merupakan satu lagi ahli keluarga zirkon. Dengan rupa dan nama seperti berlian, Zirkonia Coklat semula jadi tidak patut dikelirukan dengan zirkonia kubus tiruan. Oleh sebab ia merupakan batu semula jadi seperti ahli keluarga Zirkon yang lain, Zirkonia Coklat juga disangka memberikan kesan yang positif terhadap tubuh manusia. Dengan kesan penyembuhannya, Zirkonia Coklat dipercayai dapat melegakan kesakitan fizikal. Ia merupakan pilihan yang hebat untuk mereka yang ingin merasakan kuasa penyembuhan alam semula jadi.

Zirkonia Putih

Berasal dari Tanzania dan Nigeria, Zirkonia Putih merupakan batu semula jadi lutsinar dengan rupa seperti berlian. Ia tidak patut dikelirukan dengan zirkonia kubus kerana Zirkonia Putih merupakan batu semula jadi, manakala zirkonia kubus adalah tiruan. Oleh sebab ia menghasilkan pembiasan berganda, Zirkonia Putih mempunyai kualiti visual yang luar biasa. Ia akan menjadi alternatif yang hebat untuk berlian jika anda sedang mencari daya tarikan yang sama dengan pilihan yang berbeza.

Kunzit

Mengambil perhatian dengan pilhan warnanya yang berbeza dari warna merah jambu pastel halus sehingga ungu violet tua, Kunzite adalah kecantikan yang misteri tetapi jarang ditemui. Selalunya dijumpai dalam ukuran yang lebih besar, Kunzite bersifat monoklinik dan kristalnya biasanya berubah menjadi bentuk pisau. Walaupun tidak diketahui oleh kebanyakan orang, ada tokoh penting yang berhias menggunakan Kunzite sebagai Duchess of Gloucester.

Opal Hitam

Dianggap sebagai bentuk opal yang paling jarang, Opal Hitam mempunyai pelbagai rona warna yang berbeza daripada hitam berkilat hingga kelabu gelap. Perjara yang menjadikan batu ini istimewa ialah kepelbagaian warna yang boleh dilihat dalam batu tersebut. Anda boleh melihat warna merah, oren atau hijau yang berkilat dipantulkan daripada Opal Hitam.

Topaz Laman Neptun

Dinamakan sempena bidang warna harmoni permukaan Neptun, Topaz Laman Neptun menjemput anda melihat daya tarikan luar angkasa batunya. Untuk menyerlahkan warna dan kualitinya, Topaz Laman Neptun disalut dengan suatu bahan. Sebagai ahli keluarga batu topaz, batu ini juga mempunyai ciri menenangkan dengan tenaganya. Untuk mereka yang mempercayai kuasa batu, batu ini akan menenangkan anda dan melindungi anda daripada kesakitan

Topaz Merkuri

Dengan permukaan yang lutsinar, Topaz Merkuri memantulkan cahaya dengan memberikan kesan aurora. Seperti planet Utarid bertukar menjadi biru apabila cahaya matahari dipantulkan, warna Topaz Merkuri yang berkilau-kilauan dapat dilihat apabila ia terdedah kepada cahaya matahari. Kesan ini diberikan melalui proses penyalutan yang dipanggil pemendapan wap fizikal dan kesan berkilau terhasil daripada proses itu.

Topaz Mistik

Sama mistik seperti namanya, Topaz Mistik merupakan syurga warna dengan kilauan pelanginya. Melalui proses penyalutan, warnanya bertambah menarik dan mengambil bentuk akhirnya. Dipercayai dapat membuang perasaan negatif dan menghalau roh jahat, batu ini membuatkan penggunanya berasa tenang. Dengan batu “eye-clean”, tiada tempat untuk ketidaksempurnaan pada Topaz Mistik. Untuk versi pelangi yang ringkas, batu ini merupakan pilihan yang hebat untuk anda.

Topaz Merah Jambu

Sebagai salah satu versi topaz yang paling jarang ditemui, Topaz Merah Jambu akan mencairkan hati peminat warna merah jambu dengan keayuannya. Melalui proses penyalutan, warnanya bertambah menarik dan mengambil bentuk akhirnya. Merangsang tenaga pemiliknya, batu ini dipercayai akan menyelamatkan anda daripada tenaga negatif dengan perlindungan daripada matahari. Oleh sebab ia merangsang pemikiran kreatif, Topaz Merah Jambu boleh menjadi pilihan yang hebat untuk pereka bentuk atau artis. Anda akan merasai kemesraan warnanya apabila anda melihat dalamnya.

Opal

Menjadi batu permata yang menakjubkan dengan keindahannya yang berkilau, Opal dengan warna putih adalah jenis Opal yang paling biasa. Seperti batu Opal lain, ia dipercayai mempunyai tenaga yang kuat dan akan memberikan kesan yang luar biasa pada tubuh badan. Opal dipercayai dapat mengubah tenaga negatif menjadi positif dan merehatkan minda penggunanya.

Batu Sultan

Dikategorikan sebagai batu semi-mulia, Permata Sultan menjadi sangat popular kebelakangan ini. Bergantung pada sumber cahaya, warnanya dapat berubah dari warna champagne (coklat cair) kepada warna buah pic. Oleh kerana indeks biasannya yang tinggi, anda dapat melihat susunan warna tersebut walaupun dalam cahaya redup. Ia biasanya dihasilkan dalam karat yang lebih besar untuk melihat perubahan warna yang menakjubkan.

Tsavorit

Sebagai salah satu ahli keluarga Grossular Garnet, Tsavorit telah menjadi salah satu batu permata yang paling popular kerana jarang ditemui. Kerana warnanya yang hijau, ia akan mengingatkan anda kepada Zamrud. Iaitu warna hijau dari struktur kimianya yang merangkumi kromium atau vanadium, kecantikan Tsavorit dinikmati sepenuhnya oleh mata. Tsavorit dipercayai dapat menyembuhkan trauma emosi atau penyakit yang ada pada penggunanya.

Nilam Hitam

Sebagai ahli keluarga nilam, nilam hitam adalah salah satu jenis korundum mineral. Dengan warna hitam pekat, nilam hitam mengekalkan nada gelapnya sementara sebilangan dari mereka juga mungkin memperlihatkan nada logam ketika terkena cahaya. Ia dilombong secara utama di Australia, nilam hitam boleh menjadi alternatif yang bagus untuk penggemar warna hitam. Nilam hitam dipercayai dapat menenangkan pemiliknya dalam keadaan huru-hara dan berfungsi sebagai perisai pelindung terhadap buli.
Saiz Rantai

Antai tangan untuk kanak-kanak kami dilengkapi dengan rantai boleh laras yang boleh anda ubah mengikut usia kanak-kanak. Panjang rantai boleh disesuaikan antara 9-12 cm dan 12-15 cm.

Anda boleh merujuk pada carta di bawah ini untuk panduan asas untuk ukuran rantai tangan untuk pelbagai peringkat umur. Harap maklum bahawa ini adalah ukuran anggaran dan panjang sebenar yang anda perlukan mungkin berbeza-beza bergantung pada ukuran pergelangan tangan anak anda dan pilihan anda samada yang betul-betul muat atau yang longgar.

 • 0-6 Usia
 • 9-12 cm
 • 6-13 Usia
 • 12-15 cm
PILIH KUANTITI
Produk ini boleh didapati sebagai anting-anting tunggal dan sepasang anting-anting. Harap maklum bahawa jika anda memilih pilihan pasangan, anda akan menerima dua anting-anting yang sama.
Kualiti Batu Permata
Setiap gred permata mempunyai ciri yang lain seperti warna, dan kejelasan, yang menerangkan kualiti permata.
Kualiti Batu Permata
Warna (untuk Swarovski dan batuan lain)
Warna yang tepat berbeza mengikut komposisi kimia dalam Berlian. Skala gred warna adalah dari D ke Z. Gred warna tertinggi dan batuan terputih adalah Berlian Berwarna D. ia juga warna yang paling jarang dan mempunyai nilai yang lebih tinggi. Berlian dalam warna G ke J mungkin mempunyai sedikit warna badan dan dikira Hampir Tiada Warna. Warna ideal untuk berlian dikira sebagai warna H.
Colour
Logam / Warna
Logam adalah bahan asas yang digunakan untuk menghasilkan Barang Kemas. Warnanya ditentukan oleh kombinasi logam dengan agen alloi yang lain.
alloy
Logam / Warna
Rhodium hitam adalah plat yang kuat dan menakjubkan, digunakan untuk menyenakt logam dan menerima rupa tandatangan ini.
alloy
Batuan pusat:
Batuan pusat adalah batu utama pada barang kemas. Karatnya adalah lebih tinggi daripada yang lain.
Batu 3:
Permata 3 terdiri daripada permata pelengkap yang lebih kecil yang menekankan keharmonian permata tengah dan permata aksen.
Aksen batuan:
Aksen batuan digunakan untuk menerangkan pelengkap atau batuan kedua yang lebih kecil saiznya tetapi lebih dari batu 1/permata.
Kejelasan Batu Permata:
Kejelasan batu permata merujuk kepada warna batuan dan kejelasannya. Kejelasan batu permata bergantung kepada jenisnya. Kejelasan AAA merujuk kepada batuan yang bersih sementara kejelasan AA merujuk kepada batuan separa bersih.
Stone Clarity
Karat:
Karat merujuk kepada ukuran berlian dan batu permata lain.
Karat
Pepejal:
Terma "pepejal" merujuk kepada barangan yang tidak berongga di dalam.
Solid
Logo GLAMIRA di dalam:
Bentuk Batu:
Bentuk menerangkan bentuk berlian dan rupa, seperti bulat, puteri, emerald, atau bujur, Semua bentuk ini mempunyai bentuk atribut yang lain.
Bentuk Batu
Bentuk Batu:
The shape describes a diamond’s form and appearance, such as round or oval. All of these shapes have different forms and attributes.
Bentuk Batu
Diameter Permata Gem:
Diameter (dimensi) merujuk kepada rupa sebenar permata. Diameter batu diambilkira untuk mengukur saiz sebenar permata dengan lebih baik daripada berat karat, disebabkan pelbagai pilihan potongan.
Stone Diameter
Lebar:
Lebar merujuk kepada ukuran cincin dari satu bahagian ke bahagian lain. Anda boleh mengukur lebar cincin di jari anda.
width
Ketebalan:
Ketebalan cincin diukur dalam milimeter;secara menegak dari dalam, menghadap jari, hingga ke luar.
1.2 mm 1.4 mm 1.6 mm 1.8 mm 2.0 mm
Hantar Cincin Saya dalam Saiz Purata:
Sekiranya anda tidak mengetahui ukuran cincin anda, anda boleh memilih pilihan ini. Kami akan menghasilkan dan menghantar cincin anda dalam ukuran cincin yang paling biasa. Sekiranya saiz ini tidak sesuai untuk anda, anda boleh mengembalikan cincin anda dengan ukuran semula secara percuma dalam tempoh 60 hari dari tarikh penerimaan produk anda.
Jenis batuan:
Merujuk kepada batuan daripada zirconia ke berlian. Ia juga termasuk kejelasan dan berat karat mereka.
Permukaan:
Merujuk kepada proses menggilap, inlaying, granulasi ke atas fasad barang.
Profil:
Merujuk kepada bentuk Cincin Perkahwinan termasuk court leper, court sedikit dan court tradisional. Menjadi leper di luar dan sedikit lengkungan dalamannya adalah ciri tipikal court leper. court sedikit merujuk kepada profil cincin yang agak bulat di dalam dan luar court. Court tradsional adalah sangat bulat di dalam dan luar court cincin.
profile
Kotak Hadiah
Semua produk GLAMIRA akan dihantar dengan kotak hadiah yang bergaya.
Gift Box/ Case
Kotak Hadiah
Semua produk GLAMIRA akan dihantar dengan kotak hadiah yang bergaya.
Gift Box/ Case
Warna / Alloi:
Ia adalah campuran logam yang berbeza. Sebagai kombinasi logam pelbagai ratio, alloi mengubah ciri logam asli untuk menghasilkan ciri yang diingini. Bagi logam berharga seperti emas, perak, palldium atau platinum, penghasilan biasanya mengambil tempat selepas logam sudah dialoi. Gabungan logam yang berbeza mungkin dalam warna yang berbeza seperti putih, kuning, merah dsb.
alloy
Ukiran
GLAMIRA menggunakan teknik ukiran laser, yang menghasilkan penamat yang halus kepada produk. Mengukir barangan tidak akan memberi kesan terhadap kelayakannya untuk penukaran saiz percuma, waranti seumur hidup atau membaik pulih. Namun, barangan yang diukir hanya boleh dipulangkan untuk kredit simpanan dan bukan pembayaran semula wang.
engraving
Sijil
certificationSemua produk GLAMIRA dihantar dengan sijil kelulusan oleh GLAMIRA. Anda boleh memilih untuk berlian anda disijil oleh GIA atau HRD. JIka anda mempunyai pilihan tertentu di antara GIA dan HRD, sila hubungi khidmat pelanggan kami selepas anda membuat pesanan.
Tidak menjumpai saiz cincin anda disini?
Jika anda tidak biasa dengan skala saiz cincin, beritahu kami saiz anda dalam sebarang format saiz cincin antarbangsa dan kami akan buatkannya untuk anda.
Can't find your ring size here?
Ketebalan
Ketebalan cincin diukur dalam milimeter;secara menegak dari dalam, menghadap jari, hingga ke luar.
1.2 mm 1.4 mm 1.6 mm 1.8 mm 2.0 mm
Aksen Warna
Enamel ialah barang kemas dengan bahan berkaca berwarna, lut atau legap, yang digabungkan ke permukaan oleh artikel yang dibuat daripada logam.
Aksen Warna
Aksen Warna
Enamel ialah barang kemas dengan bahan berkaca berwarna, lut atau legap, yang digabungkan ke permukaan oleh artikel yang dibuat daripada logam.
Aksen Warna
Aksen Warna
Enamel ialah barang kemas dengan bahan berkaca berwarna, lut atau legap, yang digabungkan ke permukaan oleh artikel yang dibuat daripada logam.
Aksen Warna
Aksen Warna
Enamel ialah barang kemas dengan bahan berkaca berwarna, lut atau legap, yang digabungkan ke permukaan oleh artikel yang dibuat daripada logam.
Aksen Warna
Berlapis Rhodium

Bahagian putih barang kemas anda akan dihasilkan dari logam putih asli dan akan disalut dengan rhodium untuk lebih berkilau.

Panjang

 

Panjang
Panjang

 

Panjang
Panjang

 

Panjang
Panjang
Cari saiz rantai tangan anda
Bagaimana untuk mengubah panjang gelang anda?
Bagaimana untuk mengubah panjang gelang kaki anda?
Untuk mendapatkan muat sempurna, panjang gelang kaki boleh diubah dengan rantaian yang ada pada strap.
Bagaimana untuk mengubah panjang gelang kaki anda?
Bagaimana untuk mengubah panjang gelang anda?
Untuk mendapatkan muat sempurna, panjang gelang boleh diubah dengan rantaian yang ada pada strap.
Bagaimana untuk mengubah panjang gelang anda?
Kuantiti batuan
Kuantiti batuan yang dirujuk disini adalah untuk saiz cincin O dan ke atas. Jumlah batuan mungkin berkurang apabila saiz yang lebih kecil dipilih.
Kualiti Batu
Kuantiti batuan yang dirujuk disini adalah untuk saiz cincin O dan ke atas. Jumlah batuan mungkin berkurang apabila saiz yang lebih kecil dipilih.
Kesesuaian Selesa
Sisi cincin melengkung di luar untuk rupa yang bergaya dan bulat di dalam untuk meningkatkan keselesaan.
Kesesuaian Selesa
Kualiti Berlian Berwarna
Kualiti berlian berwarna diterangkan oleh ciri mereka seperti warna ,kejelasan, potongan dan kehebatan.
Kualiti Berlian Berwarna
Kualiti Berlian
Kualiti berlian diterangkan oleh ciri mereka seperti warna, kejelasan, dan potongan.
Kualiti Berlian
Pilih Jenis Rawatan Haba
 • Dipanaskan
 • Tidak dipanaskan
Dipanaskan merujuk kepada batuan yang didedahkan kepada rawatan haba untuk meningkatkan warna/ kejelasan. Ia dianggap rawatan semulajadi kerana ia sambunga proses dimana batuan mula -mula terbentuk di dasar bumi.
Tidak dipanaskan merujuk kepada permata yang tidak terdedah kepada rawatan haba dan warna/kejelasannya adalah semulajadi.
Negara Asal
 • Afrika
 • Colombia
Zamrud Afrika muncul dalam tona yang lebih sejuk dan cerah. Sedikit gelap mungkin boleh dikenalpasti pada batuan ini.
Zamrud Colombia mempunyai tona yang lebih hangat. Warnanya lebih pekat dan hijau asli dengan kejelasan tinggi. Zamrud ini adalah yang paling bernilai dan terkenal, mempunyai kemasukan biasa.
Purata Berat
Maklumat berat yang diberikan adalah anggaran dan berdasarkan ukuran V
Adakah perhiasan emas putih anda berlapis rhodium?

Ya

Kualiti Batu Permata

Tidak

Kualiti Batu Permata

Penyaduran rhodium digunakan untuk meningkatkan kilauan emas putih. Apabila pilihan ini dipilih sebagai "Tidak", produk anda tidak akan diproses dengan rhodium dan ia akan mempunyai warna semula jadi dan bukannya warna putih dan berkilat.

Is your silver jewellery rhodium plated?
Berlapis Rhodium digunakan hanya untuk meningkatkan warna putih dan melindungi cincin dari calar, tetapi logam di bawah lapisan perlindungan adalah perak.
Pilih Emas
Pilih karat emas dari pilihan di bawah.
Tulang
Dengan bentuknya yang lebih kecil dibandingkan dengan jenis pin hidung yang lain, ini adalah pilihan terbaik untuk tindikan yang telah sembuh. Ini adalah yang paling mudah digunakan sehingga boleh menjadi pilihan yang baik untuk pemula.
Cara menggunakan: Pegang di sisi perhiasan, tolak melalui lubang, dan anda sudah selesai.
Tulang
Skru Kanan / Kiri
Pilihan terbaik bagi mereka yang mempunyai gaya hidup aktif atau jika anda takut pin hidung anda jatuh. Berbanding dengan jenis lain, mungkin ini yang paling mencabar untuk digunakan.
Cara menggunakan: Pegang bahagian berlian, buat bahagian bulat seperti pelangi, dan pandu ke lubang dengan gerakan memutar lembut. Balikkan dengan memberi sedikit tekanan.
Skru Kanan / Kiri
Warna Rantai:
Huraikan bahawa rantai boleh disesuaikan dengan warna putih, kuning, atau merah.
Warna Rantai
Aloi Rantai:
Logam rantai boleh dipilih secara bebas dari loket. Ia boleh menjadi emas atau perak.
Bentuk L
Bagi mereka yang menghadapi masalah menggunakan pin hidung jenis skru, ianya lebih mudah untuk dimasukkan/ditanggalkan berbanding jenis skru dan lebih selamat daripada tulang hidung.
Cara menggunakan: Pegang bahagian hiasan, buat bentuk L terbalik dan masukkan ia melalui lubang. Kemudian, tolak secara sudut sehingga masuk.
L Bentuk

375 Emas Putih Ros

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 375 - Emas 9K mengandungi 9 bahagian emas dan 15 bahagian logam aloi lain, biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 37.5% emas.

375 Emas Ros Putih

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 375 - Emas 9K mengandungi 9 bahagian emas dan 15 bahagian logam aloi lain, biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 37.5% emas.

375 Emas Kuning Putih

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 375 - Emas 9K mengandungi 9 bahagian emas dan 15 bahagian logam aloi lain, biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 37.5% emas.

375 Emas Putih Kuning

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 375 - Emas 9K mengandungi 9 bahagian emas dan 15 bahagian logam aloi lain, biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 37.5% emas.

375 Emas Merah Kuning Putih

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 375 - Emas 9K mengandungi 9 bahagian emas dan 15 bahagian logam aloi lain, biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 37.5% emas.

375 Emas Merah Putih Kuning

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 375 - Emas 9K mengandungi 9 bahagian emas dan 15 bahagian logam aloi lain, biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 37.5% emas.

375 Emas Kuning Putih Merah

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 375 - Emas 9K mengandungi 9 bahagian emas dan 15 bahagian logam aloi lain, biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 37.5% emas.

375 Emas Putih

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 375 - Emas 9K mengandungi 9 bahagian emas dan 15 bahagian logam aloi lain, biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 37.5% emas.

375 Emas Kuning

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 375 - Emas 9K mengandungi 9 bahagian emas dan 15 bahagian logam aloi lain, biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 37.5% emas.

375 Emas Ros

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 375 - Emas 9K mengandungi 9 bahagian emas dan 15 bahagian logam aloi lain, biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 37.5% emas.

585 Emas Putih Ros

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 585 - Emas 14K mengandungi 14 bahagian emas dan 10 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 58.5% emas.

585 Emas Ros Putih

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 585 - Emas 14K mengandungi 14 bahagian emas dan 10 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 58.5% emas.

585 Emas Kuning Putih

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 585 - Emas 14K mengandungi 14 bahagian emas dan 10 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 58.5% emas.

585 Emas Putih Kuning

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 585 - Emas 14K mengandungi 14 bahagian emas dan 10 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 58.5% emas.

585 Emas Merah Kuning Putih

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 585 - Emas 14K mengandungi 14 bahagian emas dan 10 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 58.5% emas.

585 Emas Merah Putih Kuning

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 585 - Emas 14K mengandungi 14 bahagian emas dan 10 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 58.5% emas.

585 Emas Kuning Putih Merah

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 585 - Emas 14K mengandungi 14 bahagian emas dan 10 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 58.5% emas.

585 Emas Putih

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 585 - Emas 14K mengandungi 14 bahagian emas dan 10 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 58.5% emas.

585 Emas Kuning

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 585 - Emas 14K mengandungi 14 bahagian emas dan 10 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 58.5% emas.

585 Emas Ros

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 585 - Emas 14K mengandungi 14 bahagian emas dan 10 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 58.5% emas.

750 Emas Putih Ros

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 750 - Emas 18K mengandungi 18 bahagian emas dan 6 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 75% emas.

750 Emas Ros Putih

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 750 - Emas 18K mengandungi 18 bahagian emas dan 6 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 75% emas.

750 Emas Kuning Putih

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 750 - Emas 18K mengandungi 18 bahagian emas dan 6 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 75% emas.

750 Emas Putih Kuning

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 750 - Emas 18K mengandungi 18 bahagian emas dan 6 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 75% emas.

750 Emas Merah Kuning Putih

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 750 - Emas 18K mengandungi 18 bahagian emas dan 6 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 75% emas.

750 Emas Merah Putih Kuning

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 750 - Emas 18K mengandungi 18 bahagian emas dan 6 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 75% emas.

750 Emas Kuning Putih Merah

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 750 - Emas 18K mengandungi 18 bahagian emas dan 6 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 75% emas.

750 Emas Putih

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 750 - Emas 18K mengandungi 18 bahagian emas dan 6 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 75% emas.

750 Emas Kuning

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 750 - Emas 18K mengandungi 18 bahagian emas dan 6 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 75% emas.

750 Emas Ros

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 750 - Emas 18K mengandungi 18 bahagian emas dan 6 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 75% emas.

Perak 925

Perak merupakan logam berharga dan, seperti emas, adalah telalu halus untuk digunakan dalam bentuk tulennya. Untuk menjadikan perak tahan lama untuk digunakan dalam barang kemas, perak tulen yang mempunyai kehalusan 0.999 (99.9%), biasanya dialoikan dengan sedikit tembaga atau logam lain (7.5%). Tembaga atau logam lain ditambahkan untuk mengukuhkan perak dan produk yang terhasil ialah perak sterling 0.925 (92.5%). Tanda kualiti yang boleh diterima untuk perak sterling ialah sterling, perak sterling, ster dan 925.

Platinum 950

Dianggap sebagai salah satu logam yang paling tulen dan berharga yang digunakan dalam pembuatan barang kemas pada zaman moden, platinum telah menjadi selari dengan kemewahan dan kelanjutan usia. Oleh sebab kekerasan dan ketahanannya, platinum tulen biasanya dicampurkan dengan logam lain untuk menjadikannya lebih mudah ditempa. Logam aloi yang paling biasa digandingkan dengan platinum ialah tembaga, palladium, rhodium, iridium dan titanium. Empat kali lebih kuat daripada emas, platinum terkenal dengan cirinya yang tahan lasak, sukar untuk rosak dan haus, dan agak berat. Item yang ditandakan dengan ketulenan 950 merupakan gabungan 95% Platinum dan 5% logam aloi (biasanya ruthenium, tembaga, kobalt, iridium, rhodium atau paladium). Hanya logam yang ditandakan dengan penentuan ketulenan 950 dianggap platinum bergred tinggi.

Paladium 950

Aloi Paladium 950 yang dihasilkan untuk barang kemas biasanya mengandungi 95% Paladium dan dalam 5% Rutenium dan mempunyai sedikit logam aloi lain. Selain itu, paladium 950 tidak memerlukan saduran rhodium dan mempunyai ciri pengerasan dan pembentukan seperti platinum yang diingini.

500 Palladium

Palladium falls within the platinum group of metals and shares the same chemical properties with Platinum, but is softer and more convenient in price. It can be used as a bleaching within the manufacturing of white gold. It’s natural, lustrous, and silvery - white colour does not need to be plated.
500 Palladium contains 50% Palladium and the rest is composed of other elements. The remaining metal alloys are usually silver and zinc.

600 Platinum

Platinum is considered the world’s most precious metal and it is very rare to see %100 pure Platinum as the remaining metal is usually composed of other elements. It is ultimately precious not only because of its exquisite beauty and durability but also because it is not easy to locate Platinum in many parts of the world. Did you know that in order to produce a single ounce of Platinum, a total amount of 10 tons of ore must be mined?
600 Platinum is equivalent to 60% pure Platinum while the rest of the metal is composed of other elements.
At GLAMIRA we gather our metals, used in our production process, from the most trusted suppliers worldwide and with great care and value. Our customers place their credence in us therefore it is our utmost duty to provide them the excellence they deserve in the pieces we offer.

Platinum 950 & Emas

Barang kemas Platinum 925 mengandungi 95% platinum. Platinum merupakan logam hipoalergenik dan dengan strukturnya yang tahan lama dan tahan karat, platinum boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Barang kemas emas diperbuat daripada emas dan aloi daripada logam berbeza yang diperlukan untuk memprosesnya. Platinum 950 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam bersama-sama pada barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung kepada karat emas yang anda pilih.

Platinum 950 & Emas

Barang kemas Platinum 925 mengandungi 95% platinum. Platinum merupakan logam hipoalergenik dan dengan strukturnya yang tahan lama dan tahan karat, platinum boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Barang kemas emas diperbuat daripada emas dan aloi daripada logam berbeza yang diperlukan untuk memprosesnya. Platinum 950 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam bersama-sama pada barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung kepada karat emas yang anda pilih.

Platinum 950 & Emas

Barang kemas Platinum 925 mengandungi 95% platinum. Platinum merupakan logam hipoalergenik dan dengan strukturnya yang tahan lama dan tahan karat, platinum boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Barang kemas emas diperbuat daripada emas dan aloi daripada logam berbeza yang diperlukan untuk memprosesnya. Platinum 950 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam bersama-sama pada barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung kepada karat emas yang anda pilih.

Perak 925 & Emas

Perak 925, juga disebut "Perak Tulen", terdiri daripada 92,5% perak. Perhiasan emas diperbuat daripada emas dan aloi logam yang berbeza diperlukan untuk memprosesnya. Perak 925 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam ini bersama pada satu barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung pada karat emas yang anda pilih.

Perak 925 & Emas

Perak 925, juga disebut "Perak Tulen", terdiri daripada 92,5% perak. Perhiasan emas diperbuat daripada emas dan aloi logam yang berbeza diperlukan untuk memprosesnya. Perak 925 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam ini bersama pada satu barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung pada karat emas yang anda pilih.

Perak 925 & Emas

Perak 925, juga disebut "Perak Tulen", terdiri daripada 92,5% perak. Perhiasan emas diperbuat daripada emas dan aloi logam yang berbeza diperlukan untuk memprosesnya. Perak 925 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam ini bersama pada satu barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung pada karat emas yang anda pilih.

Platinum 950 & Emas

Barang kemas Platinum 925 mengandungi 95% platinum. Platinum merupakan logam hipoalergenik dan dengan strukturnya yang tahan lama dan tahan karat, platinum boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Barang kemas emas diperbuat daripada emas dan aloi daripada logam berbeza yang diperlukan untuk memprosesnya. Platinum 950 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam bersama-sama pada barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung kepada karat emas yang anda pilih.

Platinum 950 & Emas

Barang kemas Platinum 925 mengandungi 95% platinum. Platinum merupakan logam hipoalergenik dan dengan strukturnya yang tahan lama dan tahan karat, platinum boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Barang kemas emas diperbuat daripada emas dan aloi daripada logam berbeza yang diperlukan untuk memprosesnya. Platinum 950 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam bersama-sama pada barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung kepada karat emas yang anda pilih.

Platinum 950 & Emas

Barang kemas Platinum 925 mengandungi 95% platinum. Platinum merupakan logam hipoalergenik dan dengan strukturnya yang tahan lama dan tahan karat, platinum boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Barang kemas emas diperbuat daripada emas dan aloi daripada logam berbeza yang diperlukan untuk memprosesnya. Platinum 950 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam bersama-sama pada barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung kepada karat emas yang anda pilih.

Perak 925 & Emas

Perak 925, juga disebut "Perak Tulen", terdiri daripada 92,5% perak. Perhiasan emas diperbuat daripada emas dan aloi logam yang berbeza diperlukan untuk memprosesnya. Perak 925 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam ini bersama pada satu barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung pada karat emas yang anda pilih.

Perak 925 & Emas

Perak 925, juga disebut "Perak Tulen", terdiri daripada 92,5% perak. Perhiasan emas diperbuat daripada emas dan aloi logam yang berbeza diperlukan untuk memprosesnya. Perak 925 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam ini bersama pada satu barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung pada karat emas yang anda pilih.

Perak 925 & Emas

Perak 925, juga disebut "Perak Tulen", terdiri daripada 92,5% perak. Perhiasan emas diperbuat daripada emas dan aloi logam yang berbeza diperlukan untuk memprosesnya. Perak 925 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam ini bersama pada satu barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung pada karat emas yang anda pilih.

Platinum 950 & Emas

Barang kemas Platinum 925 mengandungi 95% platinum. Platinum merupakan logam hipoalergenik dan dengan strukturnya yang tahan lama dan tahan karat, platinum boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Barang kemas emas diperbuat daripada emas dan aloi daripada logam berbeza yang diperlukan untuk memprosesnya. Platinum 950 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam bersama-sama pada barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung kepada karat emas yang anda pilih.

Platinum 950 & Emas

Barang kemas Platinum 925 mengandungi 95% platinum. Platinum merupakan logam hipoalergenik dan dengan strukturnya yang tahan lama dan tahan karat, platinum boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Barang kemas emas diperbuat daripada emas dan aloi daripada logam berbeza yang diperlukan untuk memprosesnya. Platinum 950 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam bersama-sama pada barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung kepada karat emas yang anda pilih.

Platinum 950 & Emas

Barang kemas Platinum 925 mengandungi 95% platinum. Platinum merupakan logam hipoalergenik dan dengan strukturnya yang tahan lama dan tahan karat, platinum boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Barang kemas emas diperbuat daripada emas dan aloi daripada logam berbeza yang diperlukan untuk memprosesnya. Platinum 950 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam bersama-sama pada barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung kepada karat emas yang anda pilih.

Perak 925 & Emas

Perak 925, juga disebut "Perak Tulen", terdiri daripada 92,5% perak. Perhiasan emas diperbuat daripada emas dan aloi logam yang berbeza diperlukan untuk memprosesnya. Perak 925 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam ini bersama pada satu barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung pada karat emas yang anda pilih.

Perak 925 & Emas

Perak 925, juga disebut "Perak Tulen", terdiri daripada 92,5% perak. Perhiasan emas diperbuat daripada emas dan aloi logam yang berbeza diperlukan untuk memprosesnya. Perak 925 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam ini bersama pada satu barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung pada karat emas yang anda pilih.

Perak 925 & Emas

Perak 925, juga disebut "Perak Tulen", terdiri daripada 92,5% perak. Perhiasan emas diperbuat daripada emas dan aloi logam yang berbeza diperlukan untuk memprosesnya. Perak 925 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam ini bersama pada satu barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung pada karat emas yang anda pilih.

Platinum 950 & Emas

Barang kemas Platinum 925 mengandungi 95% platinum. Platinum merupakan logam hipoalergenik dan dengan strukturnya yang tahan lama dan tahan karat, platinum boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Barang kemas emas diperbuat daripada emas dan aloi daripada logam berbeza yang diperlukan untuk memprosesnya. Platinum 950 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam bersama-sama pada barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung kepada karat emas yang anda pilih.

Platinum 950 & Emas

Barang kemas Platinum 925 mengandungi 95% platinum. Platinum merupakan logam hipoalergenik dan dengan strukturnya yang tahan lama dan tahan karat, platinum boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Barang kemas emas diperbuat daripada emas dan aloi daripada logam berbeza yang diperlukan untuk memprosesnya. Platinum 950 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam bersama-sama pada barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung kepada karat emas yang anda pilih.

Platinum 950 & Emas

Barang kemas Platinum 925 mengandungi 95% platinum. Platinum merupakan logam hipoalergenik dan dengan strukturnya yang tahan lama dan tahan karat, platinum boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Barang kemas emas diperbuat daripada emas dan aloi daripada logam berbeza yang diperlukan untuk memprosesnya. Platinum 950 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam bersama-sama pada barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung kepada karat emas yang anda pilih.

Perak 925 & Emas

Perak 925, juga disebut "Perak Tulen", terdiri daripada 92,5% perak. Perhiasan emas diperbuat daripada emas dan aloi logam yang berbeza diperlukan untuk memprosesnya. Perak 925 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam ini bersama pada satu barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung pada karat emas yang anda pilih.

Perak 925 & Emas

Perak 925, juga disebut "Perak Tulen", terdiri daripada 92,5% perak. Perhiasan emas diperbuat daripada emas dan aloi logam yang berbeza diperlukan untuk memprosesnya. Perak 925 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam ini bersama pada satu barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung pada karat emas yang anda pilih.

Perak 925 & Emas

Perak 925, juga disebut "Perak Tulen", terdiri daripada 92,5% perak. Perhiasan emas diperbuat daripada emas dan aloi logam yang berbeza diperlukan untuk memprosesnya. Perak 925 & Emas membolehkan penggunaan kedua-dua logam ini bersama pada satu barang kemas yang sama. Jumlah emas bergantung pada karat emas yang anda pilih.
Produk ini tidak berlapis rhodium dan belum diproses. Penampilan semula jadinya terpelihara.

Emas 375 dengan Rhodium Hitam

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 375 - Emas 9K mengandungi 9 bahagian emas dan 15 bahagian logam aloi lain, biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 37.5% emas. Rhodium hitam adalah penyaduran aloi cair yang digunakan pada logam dengan merendamnya dalam larutan sebelum elektrifikasi (elektrolisis)

Emas 585 dengan Rhodium Hitam

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 585 - Emas 14K mengandungi 14 bahagian emas dan 10 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 58.5% emas. Rhodium hitam adalah penyaduran aloi cair yang digunakan pada logam dengan merendamnya dalam larutan sebelum elektrifikasi (elektrolisis)

Emas 750 dengan Rhodium Hitam

Penentuan 18K, 14K atau 9K menunjukkan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam campuran. Emas 24K dikenali sebagai emas 100% tulen. Sistem ini menyatakan kandungan emas tulen yang terdapat di dalam item:
Emas 750 - Emas 18K mengandungi 18 bahagian emas dan 6 bahagian logam aloi lain; biasanya antara perak, tembaga, zink, platinum atau palladium, menjadikannya 75% emas. Rhodium hitam adalah penyaduran aloi cair yang digunakan pada logam dengan merendamnya dalam larutan sebelum elektrifikasi (elektrolisis)

Perak 925 Perak dengan Rhodium Hitam

Perak merupakan logam berharga dan, seperti emas, adalah telalu halus untuk digunakan dalam bentuk tulennya. Untuk menjadikan perak tahan lama untuk digunakan dalam barang kemas, perak tulen yang mempunyai kehalusan 0.999 (99.9%), biasanya dialoikan dengan sedikit tembaga atau logam lain (7.5%). Tembaga atau logam lain ditambahkan untuk mengukuhkan perak dan produk yang terhasil ialah perak sterling 0.925 (92.5%). Tanda kualiti yang boleh diterima untuk perak sterling ialah sterling, perak sterling, ster dan 925. Rhodium hitam adalah penyaduran aloi cair yang digunakan pada logam dengan merendamnya dalam larutan sebelum elektrifikasi (elektrolisis)

Profil A - Kesesuaian Selesa Tradisional

Sisi cincin yang bulat luar dan dalam.

Profil B - Band Leper Kesesuaian Selesa

Sisi cincin yang bulat di dalam dan leper di luar dengan sedikit dome untuk meningkatkan keselesaan.

Profil C - Kesesuaian Selesa Konkav

Sisi cincin melengkung di luar untuk rupa yang bergaya dan bulat di dalam untuk meningkatkan keselesaan.

Digilap

Penamat yang terang dan reflektif. Ia adalah cara yang baik untuk menayangkan logam anda. Juga dikenali sebagai penamat terang.

Berus Wayar ( Matte Ais)

Penamat tidak reflektif dengan strok berus mendalam.

Diberus melintang (Matte)

Penamat tidak reflektif dengan tectur berus linear. Penamat jenis ini mengurangkan reflektiviti logam.

Sandblasted

Penamat yang kasar dengan tektur bijihan. Ia memberikan kesan istimewa apabila diguna dengan penamat gilapan.

Diberus menegak (Matte)

Penamat tidak reflektif dengan tekstur berus menegak. Penamat jenis ini mengurangkan reflektiviti logam. Ia memberikan kesan "chic" apabila diguna dengan penamat gilapan.

Digilap

Penamat yang terang dan reflektif. Ia adalah cara yang baik untuk menayangkan logam anda. Juga dikenali sebagai penamat terang.

Penamat Tekstur Diagonal

Penamat tidak reflektif dengan tekstur strok diagonal.

Digilap

Penamat yang terang dan reflektif. Ia adalah cara yang baik untuk menayangkan logam anda. Juga dikenali sebagai penamat terang.

Matte Menegak

Penamat tidak reflektif dengan tekstur berus menegak. Penamat jenis ini mengurangkan reflektiviti logam. Ia memberikan kesan "chic" apabila diguna dengan penamat gilapan.

Digilap

Penamat yang terang dan reflektif. Ia adalah cara yang baik untuk menayangkan logam anda. Juga dikenali sebagai penamat terang.

Matte Mendatar

Penamat tidak reflektif dengan tectur berus linear. Penamat jenis ini mengurangkan reflektiviti logam.

Digilap

Penamat yang terang dan reflektif. Ia adalah cara yang baik untuk menayangkan logam anda. Juga dikenali sebagai penamat terang.

Matte Ais

Penamat tidak reflektif dengan strok berus mendalam.

Digilap

Penamat yang terang dan reflektif. Ia adalah cara yang baik untuk menayangkan logam anda. Juga dikenali sebagai penamat terang.

Matte Berpasir

Penamat yang kasar dengan tektur bijihan. Ia memberikan kesan istimewa apabila diguna dengan penamat gilapan.

Warna Berlian

D Berlian adalah warna putih atau tiada warna yang terbaik;gred warna yang paling jarang dijumpai dan mempunyai nilai tertinggi.

E Berlian adalah gred warna yang kedua tertinggi dalam scala "tiada warna". E Berlian dinyatakan sebagai putih jarang dan sangat baik.

F Berlian adalah dalam gred terakhir skala "tiada warna" dan dikira sebagai berlian putih yang jarang ditemui dan baik.

G Berlian adalah tempat pertama dalam skala "hampir tiada warna";yang sangat bernilai. Mereka mungkin memiliki sedikit kesan warna putih.

H Berlian adalah dalam skala "hampir tiada warna" dan mempunyai sedikit warna. Warna berlian H boleh dikenalpasti apabila dibandingkan dengan berlian tanpa warna yang lain.

I Berlian adalah sedikit berselaput dan dikira sebagai "hampir tiada warna". Sedikit warna di berlian I mungkin boleh dikenalpasti.

J Berlian dikira sebagai tempat terakhir dalam gred "hampir tiada warna" Sedikit warna putih J berlian boleh dikenalpasti.

Gred K-Z Berlian dikira sebagai berlian sedikit berwarna atau berwarna;daripada kuning cerah kepada kuning.

Diamond Colour D Diamond Colour E Diamond Colour F Diamond Colour G Diamond Colour H Diamond Colour I Diamond Colour J Diamond Colour KZ
Potongan Berlian

Berlian dalam senarai ini adalah yang terbaik dalam semua latar gred dan sangat jarang dijumpai kerana interaksi di antara facetnya dan cahaya. Berlian ini memancarkan cahaya terbaik dan bersinar dengan terang di kalangan ketegori berlian yang lain.

Berlian dalam senarai ini mempunyai potongan gred terbaik. Interaksi antara facet menunjukkan keseimbangan yang baik dan menampilkan kenyalaan dan kecerahan berlian.

Berlian dalam senarai ini menghasilkan sedikit nyalaan dan percikan berbanding potongan berlian idela dan menampilkan sedikit kegelapan.

Berlian dalam senarai ini memancarkan cahaya yang sedikit dan cemerlang.

Diamond Cut Signature Diamond Cut Ideal Diamond Cut Very Good Diamond Cut Good
Kejelasan Batu Berlian

Kejelasan ini dikira sebagai sempurna ke sempurna dalaman. Berlian ini tidak termasuk sebarang kemasukan. Berlian yang sempurna dalaman mungkin hanya mempunyai kecacatan di luar yang boleh dihilangkan dengan gilapan. Berlian sempurna dan sempurna dalaman adalah sangat jarang dijumpai

Berlian dengan kejelasan ini mungkin mempunyai sedikit kemasukan, yang amat sukar dikenalpasti dibawah cermin magnifikasi 10X dan tidak boleh dilihat dengan mata kasar.

Berlian dengan kejelasan ini mungkin mempunyai sedikit kemasukan, yang boleh dikenalpasti dibawah cermin magnifikasi 10X dan tidak boleh dilihat dengan mata kasar.

Berlian dengan kejelasan ini mungkin mempunyai sedikit kemasukan yang boleh dikenalpasti di bawah cermin magnifikasi 10X.

Berlian mempunyai sedikit kemasukan,yang boleh dilihat di bawah gred magnifikasi 10X dan boleh dilihat dengan mata kasar dengan pemerhatian teliti.

Berlian ini mempunyai kemasukan yang nyata yang mungkin memberi kesan terhadap kecemerlangan berlian. Kemasukan berlian ini boleh dilihat dengan mata kasar.

Diamond Clarity FL - IF Diamond Clarity VVS1 - VVS2 Diamond Clarity VS1 - VS2 Diamond Clarity SI1 - SI2 Diamond Clarity I1 Diamond Clarity I2 - I3
Panjang Rantai

Anda boleh memilih dari dua pilihan untuk panjang rantai anda. Sila klik pilihan ukuran di atas untuk melihat perbezaan di antara keduanya.

Anda boleh memilih dari dua pilihan untuk panjang rantai anda. Sila klik pilihan ukuran di atas untuk melihat perbezaan di antara keduanya.

Saiz Rantai 45 Saiz Rantai 50

Batu

Ciptaan

Makmal

Luar biasa dan cantik seperti perhiasan batu semula jadi ... Berlian dan batu permata buatan makmal adalah trend terkini perhiasan untuk mencerminkan rasa dan perasaan anda yang hebat.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Keamatan Biasa

Kejelasan:

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Kemasukan sible

Sumber Negara:

Thailand, India

Pencirian:

Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan, yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AA AA
Keamatan Warna:

Kepekatan Sederhana

Kejelasan:

Rangkuman Yang Kelihatan Sedikit

Refleksi Cahaya:

Pantulan Terhad

Kejarangan:

Less Kemasukan sible

Sumber Negara:

Thailand, India, Mozambique

Pencirian:

Keamatan sederhana dengan kapasiti untuk memantulkan sedikit cahaya. Mengandungi sedikit kemasukan, yang mungkin kelihatan dengan mata kasar.

AAA AAA
Keamatan Warna:

Kepekatan

Kejelasan:

Rangkuman Yang Kelihatan Sangat Sedikit

Refleksi Cahaya:

Refleksi Yang Bagus

Kejarangan:

Jarang Ditemui

Sumber Negara:

Mozambique, Thailand

Pencirian:

Warna berkilau-kilau yang sangat terang. Mungkin mengandungi sangat sedikit rangkuman yang boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAA
Keamatan Warna:

Sangat Pekat

Kejelasan:

Kemasukan yang jarang dilihat

Refleksi Cahaya:

Refleksi Tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang Ditemui

Sumber Negara:

Mozambique

Pencirian:

Keamatan yang sangat tinggi bersama dengan kecemerlangan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk perhiasan safir putih.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Gelap

Kejelasan:

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Sumber Negara:

Thailand, India

Pencirian:

Warna biru gelap dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk Sapphire.

AA AA
Keamatan Warna:

Amatan medium

Kejelasan:

Kemasukan jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Sumber Negara:

Thailand, India, Mozambique

Pencirian:

Kepekatan medium dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAAAAA
Dipanaskan
Tidak dipanaskan
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan:

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Sumber Negara:

Mozambique, Thailand

Pencirian:

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAAAAAA
Dipanaskan
Tidak dipanaskan
Keamatan Warna:

Amatan tinggi

Kejelasan:

Kemasukan jarang jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang

Sumber Negara:

Mozambique

Pencirian:

Tinggi keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas Sapphire yang paling berkualiti.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Gelap

Kejelasan:

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Sumber Negara:

Thailand, India

Pencirian:

Warna merah gelap dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk ruby.

AA AA
Keamatan Warna:

Amatan medium

Kejelasan:

Kemasukan jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Sumber Negara:

Thailand, India, Mozambique

Pencirian:

Kepekatan medium dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAAAAA
Dipanaskan
Tidak dipanaskan
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan:

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Sumber Negara:

Mozambique, Thailand

Pencirian:

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAAAAAA
Dipanaskan
Tidak dipanaskan
Keamatan Warna:

Amatan tinggi

Kejelasan:

Kemasukan jarang jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang

Sumber Negara:

Mozambique

Pencirian:

Tinggi keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas ruby yang paling berkualiti.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Gelap

Kejelasan:

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Sumber Negara:

Thailand, India

Pencirian:

Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk emerald.

AA AA
Keamatan Warna:

Amatan medium

Kejelasan:

Kemasukan jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Sumber Negara:

Thailand, India, Mozambique

Pencirian :

Kepekatan medium dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAAAAA
Afrika
Colombia
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan :

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Sumber Negara:

Mozambique, Thailand

Pencirian:

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAAAAAA
Afrika
Colombia
Keamatan Warna:

Amatan tinggi

Kejelasan:

Kemasukan jarang jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang

Sumber Negara:

Mozambique

Pencirian:

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas emerald yang paling berkualiti.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Keamatan Biasa

Kejelasan:

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Sumber Negara:

Thailand, India

Pencirian:

Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk barang kemas Sapphire Merah jambu.

AA AA
Keamatan Warna:

Keamatan Sederhana

Kejelasan:

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Sumber Negara:

Thailand, India, Mozambique

Pencirian:

Kepekatan sederhana dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAA
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan:

Rangkuman Yang Kelihatan Sangat Sedikit

Refleksi Cahaya:

Refleksi Yang Bagus

Kejarangan:

Jarang Ditemui

Sumber Negara:

Mozambique, Thailand

Pencirian:

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas Sapphire Merah jambu yang paling berkualiti.

AAAA AAAA
Keamatan Warna:

Sangat Pekat

Kejelasan:

Kemasukan yang jarang dilihat

Refleksi Cahaya:

Refleksi Tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang Ditemui

Sumber Negara:

Mozambique

Pencirian:

Warna terlalu terang yang sangat berkilau-kilau. Sukar untuk ditemukan dan dikenali sebagai kualiti terbaik untuk barang kemas nilam merah jambu (kuning) yang halus.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Keamatan Biasa

Kejelasan:

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Sumber Negara:

Thailand, India

Pencirian:

Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk Sapphire Kuning.

AA AA
Keamatan Warna:

Keamatan Sederhana

Kejelasan:

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Sumber Negara:

Thailand, India, Mozambique

Pencirian:

Kepekatan sederhana dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAA
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan:

Kemasukan sangat sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Sumber Negara:

Mozambique, Thailand

Pencirian:

Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAA
Keamatan Warna:

Amatan tinggi

Kejelasan:

Kemasukan jarang jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang

Sumber Negara:

Mozambique

Pencirian:

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas Sapphire Kuning yang paling berkualiti.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Keamatan Biasa

Kejelasan:

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Pencirian:

Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk barang kemas amethyst .

AA AA
Keamatan Warna:

Keamatan Sederhana

Kejelasan:

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Pencirian:

Kepekatan sederhana dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAA
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan:

Kemasukan sangat sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Pencirian:

Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAA
Keamatan Warna:

Amatan tinggi

Kejelasan:

Kemasukan Jarang

Refleksi Cahaya:

Refleksi tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang

Pencirian:

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas amethyst yang paling berkualiti.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Keamatan Biasa

Kejelasan :

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Pencirian :

Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk barang kemas citrine.

AA AA
Keamatan Warna:

Keamatan Sederhana

Kejelasan :

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Pencirian :

Kepekatan sederhana dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAA
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan :

Kemasukan sangat sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Pencirian :

Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAA
Keamatan Warna:

Amatan tinggi

Kejelasan :

Kemasukan Jarang

Refleksi Cahaya:

Refleksi tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang

Pencirian :

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas citrine yang paling berkualiti.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Gelap

Kejelasan:

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Pencirian :

Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk barang kemas garnet.

AA AA
Keamatan Warna:

Amatan medium

Kejelasan:

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Pencirian :

Kepekatan sederhana dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAA
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan:

Kemasukan sangat sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Pencirian :

Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAA
Keamatan Warna:

Amatan tinggi

Kejelasan:

Kemasukan Jarang

Refleksi Cahaya:

Refleksi tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang

Pencirian :

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas garnet yang paling berkualiti.

BABY SKY BLUE
SKY BLUE
SWISS BLUE
LONDON BLUE
BABY SKY BLUE BABY SKY BLUE
Intenziet boje:

Svijetlog intenziteta

Čistoća:

Neproziran

Odbljesak svjetlosti:

Niski odražaj svjetlosti

Rijetkost:

Dostupan

Karakteristike:

Svijetlo intenzivna boja bez mogućnosti odražaja svjetlosti. Kvaliteta osnovne razine za fini nakit sa plavim topazom.

SKY BLUE SKY BLUE
Intenziet boje:

Srednje intezivna

Čistoća:

Sitne vidljive inkluzije

Odbljesak svjetlosti:

Ograničen odražaj svjetlosti

Rijetkost:

Manje dostupan

Karakteristike:

Srednje zasićena/ intenzivna boja, ima mogućnost odražavanja malo svjetlosti. Sadrži sitne inkluzije, vidljive golim okom.

SWISS BLUE SWISS BLUE
Intenziet boje:

Zasićena/ Intenzivna

Čistoća:

Sitne vidljive inkluzije

Odbljesak svjetlosti:

Dobro odražavanje svjetlosti

Rijetkost:

Rijedak

Karakteristike:

Visok intenzitet/ zasićenost boje uz visoku sjajnost. Može sadržati jako male fine inkluzije vidljive golim okom.

LONDON BLUE LONDON BLUE
Intenziet boje:

Veoma intenzivna/ zasićena

Čistoća:

Rijetko vidljive inkluzije

Odbljesak svjetlosti:

Visok stupanj odražaja

Rijetkost:

Iznimno rijedak

Karakteristike:

Iznimno intenzivna boja sa izuzetnim bljeskom. Teško se nalazi i poznat je kao najbolja kvaliteta za nakit sa plavim topazom.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Keamatan Biasa

Kejelasan:

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Pencirian :

Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk barang kemas peridot.

AA AA
Keamatan Warna:

Keamatan Sederhana

Kejelasan:

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Pencirian :

Kepekatan sederhana dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAA
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan:

Kemasukan sangat sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Pencirian :

Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAA
Keamatan Warna:

Amatan tinggi

Kejelasan:

Kemasukan Jarang

Refleksi Cahaya:

Refleksi tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang

Pencirian :

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas peridot yang paling berkualiti.

AAA
AAAA
AAA AAA
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan :

Kemasukan sangat sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Pencirian :

Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAA
Keamatan Warna:

Amatan tinggi

Kejelasan :

Kemasukan Jarang

Refleksi Cahaya:

Refleksi tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang

Pencirian :

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas Aquamarine yang paling berkualiti.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Keamatan Biasa

Kejelasan:

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Pencirian:

Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk barang kemas opal berapi.

AA AA
Keamatan Warna:

Keamatan Sederhana

Kejelasan:

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Pencirian:

Kepekatan sederhana dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAA
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan:

Kemasukan sangat sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Pencirian:

Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAA
Keamatan Warna:

Amatan tinggi

Kejelasan:

Kemasukan Jarang

Refleksi Cahaya:

Refleksi tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang

Pencirian:

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas opal berapi yang paling berkualiti.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Keamatan Biasa

Kejelasan:

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Pencirian :

Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk barang kemas amethyst hijau.

AA AA
Keamatan Warna:

Keamatan Sederhana

Kejelasan:

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Pencirian :

Kepekatan sederhana dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAA
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan:

Kemasukan sangat sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Pencirian :

Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAA
Keamatan Warna:

Amatan tinggi

Kejelasan:

Kemasukan Jarang

Refleksi Cahaya:

Refleksi tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang

Pencirian :

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas amethyst hijau yang paling berkualiti.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Keamatan Biasa

Kejelasan:

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Pencirian :

Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk barang kemas tourmaline hijau.

AA AA
Keamatan Warna:

Keamatan Sederhana

Kejelasan:

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Pencirian :

Kepekatan sederhana dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAA
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan:

Kemasukan sangat sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Pencirian :

Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAA
Keamatan Warna:

Amatan tinggi

Kejelasan:

Kemasukan Jarang

Refleksi Cahaya:

Refleksi tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang

Pencirian :

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas tourmaline hijau yang paling berkualiti.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Keamatan Biasa

Kejelasan :

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Pencirian :

Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk barang kemas tourmaline merah jambu.

AA AA
Keamatan Warna:

Keamatan Sederhana

Kejelasan :

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Pencirian :

Kepekatan sederhana dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAA
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan :

Kemasukan sangat sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Pencirian :

Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAAA AAAA
Keamatan Warna:

Amatan tinggi

Kejelasan :

Kemasukan Jarang

Refleksi Cahaya:

Refleksi tinggi

Kejarangan:

Sangat Jarang

Pencirian :

Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas tourmaline merah jambu yang paling berkualiti.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Keamatan Warna:

Keamatan Biasa

Kejelasan:

Legap

Refleksi Cahaya:

Refleksi rendah

Kejarangan:

Biasa

Pencirian :

Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk barang kemas quartz ros.

AA AA
Keamatan Warna:

Keamatan Sederhana

Kejelasan:

Kemasukan sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi terhad

Kejarangan:

Kurang Biasa

Pencirian :

Kepekatan sederhana dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.

AAA AAA
Keamatan Warna:

Amat

Kejelasan:

Kemasukan sangat sedikit jelas

Refleksi Cahaya:

Refleksi baik

Kejarangan:

Jarang

Pencirian :

Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedik