Loading...

Rekaan anda

GLAMIRA Pendant Magdalene - Libra

Go to product details
Panduan Dimensi
GLAMIRA Pendant Magdalene - Libra
GLAMIRA Pendant Magdalene - Libra GLAMIRA Pendant Magdalene - Libra GLAMIRA Pendant Magdalene - Libra GLAMIRA Pendant Magdalene - Libra GLAMIRA Pendant Magdalene - Libra

GLAMIRA Pendant Magdalene - Libra

Style Horoscope - See more

Harga ini naik sehingga 55% lebih rendah dari harga tradisional barang kemas. [?]

GLAMIRA komited untuk menawarkan harga terbaik kepada pelanggan tanpa berkompromi dengan kualiti tinggi. Berikut adalah isi utama yang membantu kami mencapai misi ini:

 • Mewujudkan akar dalam pasaran barang kemas
 • Terus dari sumber
 • Kerjasama jangka masa panjang dengan pembekal yang diyakini untuk sumber beretika.
 • Kelebihan operasi atas talian
 • Tiada stok - Dapatkan apa yang anda mahu, bukan apa yang kami ada
 • Pakar dalaman
 • Tiada caj tersembunyi

Klik disini jika mahu maklumat lanjut tentang Polisi Harga kami

RM1,358.00
Penghantaran Percuma
Polisi Pulangan 60 Hari

  Jangkaan masa penghantaran: : Selasa, 10 Ogo

Lihat Pilihan Penghantaran

 • Penghantaran Standard Percuma

  Jangkaan masa penghantaran: : Selasa, 10 Ogo
  RM0.00
 • Express Delivery

  Jangkaan masa penghantaran: : Isnin, 09 Ogo
  RM96.00
 • Premium Delivery

  Jangkaan masa penghantaran: : Jumaat, 06 Ogo
  RM167.00

You can select your delivery method at checkout.

Dalam situasi pembayaran melalui pemindahan bank, jangkaan masa penghantaran akan dikira bermula dari hari pembayaran diterima.

Maklumat

General
Item no. magdalene-libra
Comfort Fit No
Solid Yes

Maklumat

General
Item no. magdalene-libra
Comfort Fit No
Solid Yes
Nilaian & Kajian-kajian Semula

Tinggalkan komen anda dan kongsikan pengalaman GLAMIRA anda dengan semua orang!

1. Bitte vergeben Sie Sterne, um das Produkt zu bewerten (1 - schlecht, 5 - sehr gut)* *

2. Tulis Kajian Semula Anda

*Bidang Penting
Gambar Pelanggan
Gambar yang anda ambil dengan produk yang dipesan akan di paparkan disini apabila anda berkongsi dengan kami.
Nilaian Purata
Nombor Kajian-kajian Semula
0
Lihat semua kajian semula dan nilaian Glamira untuk mengetahui apa yang para pelanggan lain fikirkan tentang produk dan servis di GLAMIRA. Anda juga boleh berkongsi kajian semula anda di halaman produk kami View All GLAMIRA Product Reviews.

Butiran penghantaran

 • Jangkaan masa penghantaran: :
 • Penghantaran Percuma melalui :
 • UPS
 •  Penghantaran Percuma
 •  Ukiran Percuma
 •  Kotak hadiah percuma
 •  Pilihan Bungkusan Anonymous
FAEDAH TAMBAHAN DENGAN PEMBELIAN INI
 • 60 Day Return Policy

  Polisi Pulangan 60 Hari Kami amat komited untuk memastikan kepuasan anda. Diukir atau tidak; Jika anda tidak gembira dengan pilihan anda,sila pulangkan dalam masa 60 hari.

 • 60 Day Resizing Policy

  Polisi 60 hari Penukaran Saiz perkara hebat dengan sedikit maklumat. GLAMIRA akan membantu anda menyimpan rahsia kejutan dan menukar saiz cincin anda, sekali,dengan percuma dalam masa 60 hari pertama resit anda.

 • Lifetime Warranty

  Waranti Seumur Hidup Kami berdiri di belakang produk-produk kami dengan pemulangan dan polisi waranti seumur hidup untuk semua produk. Setiap pesanan dibuat dan dijaga dengan berhati-hati oleh pakar kami, dari saat yang pertama. Nikmati kualiti hasil profesional dan yakinlah bahawa barang kemas rekaan unik anda akan kekal sepanjang hayat.

 • 100% Satisfaction Oriented Customer Support

  Kepuasan Dijamin 100% Sokongan berorientasikan pelanggan kumpulan khidmat pelanggan GLAMIRA akan berbesar hati untuk membantu anda melalui saat terindah hidup anda. Misi kami ialah kepuasan anda;ambil masa anda untuk mengenalpasti rekaan yang sempurna, sementara kami menguruskan yang lain-lain.

 • Custom Made Jewellery

  Barang Kemas Dibuat Khas Hari istimewa anda ialah perkara tang terpenting untuk kami dan kami faham betapa pentingnya untuk bersedia untuknya. Berikan tenaga anda untuk memilih barang kemas yang sempurna, dan GLAMIRA akan menciptanya khas untuk anda.
  Pembelian anda juga akan termasuk kotak hadiah percuma, direka oleh profesional, kerana setiap perkara adalah penting.

 • Fast Delivery

  Penghantaran Laju Masa ialah kata kunci yang penting dalam mengelolakan kejutan untuk lamaran atau perkahwinan. GLAMIRA berbangga untuk menawarkan Penghasilan dan penghantaran segera dalam pasaran.
  Kami juga menawarkan penghantaran percuma kepada semua pesanan. Tambahan lagi, jika anda mahu menjadikan pesanan anda sebagai satu kejutan, hanya pilih pilihan bungkusan anonymos semasa beli keluar dan kami akan menghantar produk tanpa logo GLAMIRA pada bungkusannnya.

 • Authenticity Certificates for Brilliants and Gemstones

  Sijil Autentik untuk Brilliants dan Pakar dalaman Permata gemologi memeriksa segala berlian dan permata GLAMIRA dengan berhati-hati sebelum meluluskan sijil kepada mereka. Setiap pesanan datang dengan sijil. Jika anda berminat dengan berlian bersijil GIA (Gemological Institute of America), Servis Khidmat Pelanggan kami amat gembira untuk membantu anda.

 • Allergy-Free Material

  Bahan Tanpa Alergi Logam berkualiti tinggi dan batuan yang digunakan dalam penghasilan kami adalah bebas alergi. Apabila memakai barang kemas, keselesaan adalah sama penting dengan barang kemas itu sendiri. Matlamat kami adalah untuk memastikan bahawa barang kemas rekaan unik yang anda khaskan bukan saja kelihatan cantik, tetapi juga selesa.

 • Years of Experience

  Pengalaman Bertahun-tahun Disebabkan oleh pengalaman bertahun-tahun sikap profesional dan sentiasa mencuba untuk meningkatkan kerja kami, GLAMIRA telah tersebar ke pelbagai negara dan mempunyai cawangan di serata dunia. Memesan daripada kami akan memastikan barang kemas yang menggambarkan dedikasi dalam bidang ini dan pengalaman bertahun-tahun.

 • Founded in Heilbronn - Germany, delivering top quality since 2008

  Ditubuhkan di Heilbronn - Jerman , memberikan kualiti terbaik sejak 2008 Akar GLAMIRA diwujudkan di Jerman membuatkan kami berbeza dari tukang kemas lain dalam dua kata kunci utama : kualiti dan ketepatan masa. Diwujudkan dan proses pengujian sepanjang tahun berpengalaman dan disiplin membenarkan kami menawarkan servis dan barang kemas dengan kualiti tertinggi.

 • Direct from the source

  Langsung dari sumber Semua batu permata dan barang kemas. Setiap langkah di model runcit tipikal mempengaruhi harga akhir produk. Kamilah pengilangnya, meliputi segala fasa yang terlibat dalam prosesnya, dari sentuhan pertama pen dan kertas , hinggalah produk diserahkan kepada penghantar. Dengan mengecualikan diri dari peniaga,pengimport,pemborong dan kedai tepi jalann, kami mampu memberi penjimatan yang besar kepada para pelanggan.

 • Conflict free diamonds, gemstones and metals

  Berlian , permata dan logam berharga bebas konfli Logam berharga dan batuan sering dilombong dalam keadaan yang teruk di seluruh dunia. Di GLAMIRA , kami menjamin bahawa semua berlian, permata dan logam yang digunakan dalam penghasilan barang kemas kami adalah bebas konflik, berasal dari sumber beretika dan kawasan bebas keganasan seiring dengan Kimberley Process.

Logo GLAMIRA di dalam

Every Glamira brand ring is engraved inside with our logo, as shown in the picture. Choose whether you´d like our logo engraved inside the band.

GLAMIRA Logo inside Logo off Logo on

Berlian

Berlian ialah permata yang diminati sejak zaman dahulu. Dibentuk untuk ratusan milia di permukaan bumi jutaan tahun dahulu, berlian ialah permata yang paling keras. Ia juga dikenali sebagai "ratu permata dan permata ratu". Di Glamira, ia dijamin sebagai berlian yang "bebas konflik".

Kuarza Lemon

Classified as a semi-precious stone, Lemon Quartz fascinates jewellery lovers with its fresh colour. It is mostly found in a colour range from a clear lemon to a very vivid yellow. This stone is known for its powerful and high-energy feature that removes negative emotions, self doubt and that lifts the wearer’s mood and brings confidence.

Zultanite

Classified as a semi-precious stone, Zultanite amazes with its unique colour-changing feature. Depending on the source of light and from different directions this very rare found gemstone is visible in different hues. Lime green in daylight and peach and cherry pink in dim light.

Topaz Hijau

Classified as a semi-precious stone, Green Topaz differs itself from the Blue Topaz with its green colour that is often associated with loyalty and love. It provides inner body peace, intellect and helps to solve problems and to get a good health.

Nilam Hijau

Classified as a precious stone, Green Sapphire owns it special colour from light mint green to dark rich green through the presence of iron. It is said that this rare gemstone is very soothing and that it calms the eyes and raises trust of the wearer.

Nilam Oren

Classified as a precious stone, Orange Sapphire makes the heart of those loving the orange colour beat faster. It’s pale orange to reddish-orange colour calms your heart and mind, releases you from negative thoughts and activates joyful energies.

Berlian

Berlian ialah permata yang diminati sejak zaman dahulu. Dibentuk untuk ratusan milia di permukaan bumi jutaan tahun dahulu, berlian ialah permata yang paling keras. Ia juga dikenali sebagai "ratu permata dan permata ratu". Di Glamira, ia dijamin sebagai berlian yang "bebas konflik".

Berlian Hitam

Berlian Hitam adalah Berlian yang mempunyai struktur kristal yang lain yang dipanggil polycrystalline. Ia bermakna seakan banyak berlian yang dipecahkan bersama. Kerana strukturnya yang mempunyai kristal karbon tulen, ia dipanggil sebagai "Karbonado". Namun, secara teknikalnya mereka adalah berlian yang lebih keras dan lebih jarang ditemui daripada berlian.

Nilam Merah Jambu

Diklasifikasikan sebagai batuan berharga, Sapphire Merah Jambu dikira sebagai amat jarang ditemui sehingga deposit baru ditemui di Madagascar,apada tahun 1990 an. Merah jambu adalah warna yang paling jarang untuk sapphire. Batuan ini boleh datang dalam pelbagai warna, dari merah jambu bayi ke nyata, magenta pekat. Ia dikatakan bahawa, Sapphire Merah Jambu melambangkan kesetiaan, kepercayaan dan keikhlasan ,oleh itu mereka sangat terkenal apabila melibatkan pemilihan batuan untuk Cincin Pertunangan.

Garnet Rhodolit

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Rhodolite Garnet telah berkembang mengikut piawaian barang kemas permata kerana warnanya yang menarik dan fakta bahawa ia selalunya sangat bersih, tiada kekurangan dan kemasukan. Namanya berasal dari berkataan Greek “rhodon” yang bermaksud ros. Dalam Hindu, ia dikaitkan dengan chakra akar dan dipercayai bahawa ia menggalakkan aktiviti seksual sihat , perasaan stabil dan keselamatan. Ia juga menggalakkan kejayaan perniagaan dan membantu meningkatkan keyakinan diri.

TOPAZ BIRU LONDON

Satu daripada warna batuan semi berharga keluarga topaz , Topaz Biru London pastinya istimewa dan eksklusif kerana warnanya yang gelap. Dengan warna gelap ini, Topaz Biru London menyerlah dan disukai oleh mereka yang mahukan segalanya kecuali biasa. Dengan hijau tinge yang spesifik, dan tona bawah yang gelap kelabu,Topaz Biru London adalah sempurna untuk Cincin Pertunangan jika anda mahu tunjukkan bagaimana luar biasanya cinta anda. Ini adalah permata yang bukan saja akan mengambil perhatian anda, tetapi juga mampu membuat komunikasi dan kebolehan ekspresif anda akan lebih kuat.

Morganit

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Morganite dikira sebagai permata yang semulajadi,lain daripada yang lain dan hebat yang boleh dijumpai hanya di beberapa tempat di dunia. Ironinya, harganya tidak melambangkan kejarangannya. Penerangan yang paling tepat mempunyai perkataan seperti jarang, bersinar, tahan, kejelasan luar biasa dan hebat. Warna yang secara semulajadi disebabkan oleh sentuhan manganese,mungkin berubah dari merah jambu perak yang jelas , ke pic dan merah jambu ungu, menjadikan Moganit luar biasa . Sama seperti Emerald Hijau, Morganit ialah simbol cinta sejati, yang boleh disebabkan oleh sebab bahawa kedua-dua batuan adalah jenis Beryl. Pilihan terbaik untuk Cincin Pertunangan atau sebagai hadiah untuk majlis istimewa.

Kecubung

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Amethyst ialah kepelbagaian unggu untuk mineral Quartz. Amethyst mendapatkan warna cantik mereka daripada sisia besi dalam struktur kristalnya, walaupun mereka juga boleh diwarnakan oleh pendedahan radiasi semulajadi.

Turmalin Hijau

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Tourmaline Hijau (Verdelite) digabungkan dengan pelbagai logam untuk membentuk badan boron silikat yang mempunyai struktur kristal paling kompleks. Ia mendapat warna hijaunya yang bernilai kerana krome dalam strukturnya. Batuan ini dipercayai boleh menangkap tuah, kejayaan, kelimpahan dan kekayaan.

Sitrin

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Citrine diambil daripada citrine, buah yang kuning seperti lemon-yang bermaksud “lemon” dalam pelbagai bahasa, ialah Quartz kuning dan/atau kepelbagaian oren. Menjadi satu permata yang terkenal dan mampu dibeli, ia juga dikaitkan dengan kejayaan dan kekayaan.

Zamrud

Diklasifikasikan sebagai batuan berharga, Emerald ialah batuan bernilai;warna hijau yang lebih mendalam dan nyata. Emerald, dikalangan permata yang paling jarang, mempunyai tanda lahir yang bermaksud banyak kemasukan dan ciri permukaan. Sebagai permata Venus, Emerald ialah simbol keabadian dan kelahiran semula.

Topaz Biru

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Topaz ialah batuan yang ditemui dalam kristal yang besar dan sempurna dan boleh dipasang ke permata ribuan karat. Ia berbeza dalam majlis berbeza sebagai sesuatu yang tidak berwarna, atau kekuningan. Dengan kekerasan yang kukuh digabungkan dengan kelimpahan relatif, Topaz dengan biru semulajadi adalah sangat jarang.

Garnet

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Garnet ialah kombinasi beberapa mineral yang berkait dan mempunyai ciri fizikal dan kristal yang hampir sama. Garnet mempunyai pelbagai warna dan saiz. Namun, warna Garnet yang paling diketahui ialah merah gelap dan dikira sebagai batuan kesetiaan luhur.

Delima

Diklasifikasikan sebagai batuan berharga,ianya keras,tahan dan jarang, dan permata yang paling diingini. Ruby lut yang bersaiz besar juga lebih jarang daripada berlian. Ruby ialah simbol kecergasan dan diraja berabad lamanya.

Nilam

Diklasifikasikan sebagai batuan berharga, Sapphire ialah jenis corundum dan sejenis batuan lut, yang lazimnya biru yang dikaitkan dengan keamanan dan kebahagiaan. Ia nombor dua dengan ruby selepas berlian dari segi kekerasan.

Nilam Putih

Diklasifikasikan sebagai batuan berharag, sapphire putih ia sejenis sapphire yang tiada warna. Sapphire mengambil namanya dari tempias elemen semasa ia dibentuk. Sapphire Putih bebas dari sentuhan elemen tersebut yang membuatknnya jarang dan unik.

Opal berapi

Diklasifikasikan sebagai batuan berharga, opal berapi ialah bentuk opal yang lut cahaya yang selalunya tiada kelegapan atau hanya memancarkan percikan hijau terang. Warnanya berubah dari kuning ke oren ke merah. Ia juga untuk meransang imaginasi dan mimpi.

Kuarza

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Quartz tersedia dengan banyak daripada batu berapi dan metamofi. Ia selalunya berwarna ros dan smoky atau dengan kekotoran.

Mawar Kuarza

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga,Quartz Ros berwarna merah jambu dalam jenis quartz . Menjadi warna yang lembut, bermula dari merah jambu cerah ke merah jambu pekat.

Kuarza Asap

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga,Quartz Smoky ialah smoky perang dalam jenis Quartz. Ia berwarna dari perang kelabu cerah ke hitam dalam.

Tanzanit

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Tanzanite ialah permata biru atau violet dari jenis zoisite, mengandungi vanadium. Batuan yang baru ditemui , Tanzanite telah menjadi batuan yang paling terkenal dan permata yang sanzzy. Ia dipercayai melambangkan kehidupan.

Kristal Swarovski

Swarovski ialah sebentuk kristal yang , dipotong dengan halus dan lengkungan kuat dengan teknologi tinggi. Apa yang membezakannya daripada yang lain ialah potongannya memberikan sinaran yang seakan-akan berlian apabila terdedah kepada cahaya.

Swarovsky Hijau

Swarovski ialah sebentuk kristal yang , dipotong dengan halus dan lengkungan kuat dengan teknologi tinggi. Apa yang membezakannya daripada yang lain ialah potongannya memberikan sinaran yang seakan-akan berlian apabila terdedah kepada cahaya.

Swarovsky Biru Gelap

Swarovski ialah sebentuk kristal yang , dipotong dengan halus dan lengkungan kuat dengan teknologi tinggi. Apa yang membezakannya daripada yang lain ialah potongannya memberikan sinaran yang seakan-akan berlian apabila terdedah kepada cahaya.

Swarovsky Merah

Swarovski ialah sebentuk kristal yang , dipotong dengan halus dan lengkungan kuat dengan teknologi tinggi. Apa yang membezakannya daripada yang lain ialah potongannya memberikan sinaran yang seakan-akan berlian apabila terdedah kepada cahaya.

Peridot

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Peridot, lebih kecil daripada tiga karat adalah sangat biasa tetapi yang lebih daripada 5 karat adalah sangat jarang dan mempunyia nilai yang lebih tinggi. Warna peridot individu boleh membawa coretan kehijauan. Ia dikatan membawa pemakainya kuasa.

Akuamarin

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Aquamarine ialah pemata yang mengandungi jenis beryl yang cerah dan berwarna hijau kebiruan. Namanya menerangkan tentang dirinya; Berabad lamanya, batuan bernilai ini dengan warna air telah menjadi simbol awet muda, harapan, kesihatan dan kesetiaan.

Turmalin Merah Jambu

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga,Tourmaline Merah Jambu ialah permata tourmaline yang paling berfesyen dan terkenal dengan spektra warna yang terbesar. Oleh itu, ia dikenali sebagai pelangi setiap permata.

Kecubung Hijau

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga, Amethyst hijau ialah kristal quartz yang berwarna hijau cerah. (dikenali sebagai Prasiolite) Warnanya disebabkan oleh sama ada layanan oleh aktiviti gunung berapi atau kehangatan semulajadi teras bumi. Amethyst hijau ialah batuan yang menggalakkan kelebihan intuitif pasangan yang sedang bercinta.

Nilam Kuning

Diklasifikasikan sebagai batuan semi berharga,Sapphire Kuning ialah sapphire yang semulajadi daripada jenis corundum. Kandungan besi yang rendah dalam Corundum penyebab hue Sapphire Kuning . Ia juga dkaitkan dengan kehidupan, kesuburan dan perkahwinan.

Mutiara

Mutiara adalah permata tertua yang dikenali dan dikira sebagai yang paling berharga sepanjang zaman. Apa yang membezakan mutiara daripada permata lain ialah bahan organiknya yang datang dari benda hidup-tiram dan moluska. Dipanggil "airmata bulan', mutiara mempunyai pelbagai warna; merah jambu, putih dan hitam.

Mutiara

Mutiara adalah permata tertua yang dikenali dan dikira sebagai yang paling berharga sepanjang zaman. Apa yang membezakan mutiara daripada permata lain ialah bahan organiknya yang datang dari benda hidup-tiram dan moluska. Dipanggil "airmata bulan', mutiara mempunyai pelbagai warna; merah jambu, putih dan hitam.

Mutiara

Mutiara adalah permata tertua yang dikenali dan dikira sebagai yang paling berharga sepanjang zaman. Apa yang membezakan mutiara daripada permata lain ialah bahan organiknya yang datang dari benda hidup-tiram dan moluska. Dipanggil "airmata bulan', mutiara mempunyai pelbagai warna; merah jambu, putih dan hitam.

Onyx

Onyx hitam ialah permata jenis chacedony dan keluarga kelas kristal. Ia merupakan batuan bumi, yang dipercayai membawa pemakai ke dunia nyata, dan menyebabkan ketidakstabilan dalaman dan tenaga negatif untuk pergi.

Onyx

Onyx hitam ialah permata jenis chacedony dan keluarga kelas kristal. Ia merupakan batuan bumi, yang dipercayai membawa pemakai ke dunia nyata, dan menyebabkan ketidakstabilan dalaman dan tenaga negatif untuk pergi.

Berlian Coklat

Berlian Perang berwarna perang,yang merupakan berlian mewah yang juga salah satu berlian yang paling terkenal. Nama 'Perang' diberikan kepada berlian ini kerana warnanya yang keperangan. Mempunyai kombinasi yang cantik;berlian perang juga dikatakan sebagai berlian cognac atau berlian champagne, bergantung kepada daya tarikan warnanya dari cerah ke gelap. Berlian Perang adalah permata yang sedang menjadi pilihan terkini dalam industri barang kemas. Berlian ini pastinya berlian pilihan anda jika anda meminati warna perang dan mahu mengambil jalan yang unik untuk barang kemas anda!

Berlian Biru

Berlian Biru mula-mula dijumpai di India dan dibawa ke barat pada abad ke 17. Berlian yang memikat ini, membawa hue laut dan langit, memegang warna luar biasa dan ciri-ciri tertentu. Sama seperti berlian berwarna yang lain, berlian biru mempunyai tona warna yang luas, dari warna lembut yang mengingatkan langit yang cerah , ke biru keras atau kepekatan laut dalam. Nama seperti biru bayi,royal,navy atau midnight juga kebiasaannya digunakan untuk mengelaskan berlian yang jarang ditemui ini.

Berlian Kuning

Berlian Kuning kini mempunyai permintaan pasaran yang tinggi dan terkenal daripada berlian berwarna yang lain. Berlian Kuning juga boleh dirujuk sebagai Canary,seperti Canary dalam Berlian Kuning atau dikenali sebagai Zimmy. Mereka menampilkan rupa yang cantik apabila dipadankan dengan latar halo atau solitar, tetapi juga boleh disusun dengan elegan dengan latar yang lain dan ia mempunyai nilai kombinasi yang sangat unik kerana kulitnya yang hidup. Jika anda berminat dengan Berlian Kuning, anda pastinya mempunyai altenatif latar untuk menghiasi berlian yang jarang ini!

Berlian Hijau

Melambangkan alam semulajadi , tumbesaran, harmoni, ketahanan dan kesuburan , Berlian Hijau adalah permata sangat dihargai dan diminati . Terdapat set tona yang diberikan oleh Berlian Hijau. Tonanya bermula dari Hijau Pucat ke Mewah Mendalam dan semunya boleh digunakan mengikut citarasa dan keinginan pemakai. Berlian Hijau dianggap sebagai warna yang paling tenang di mata dan mempunyai kaitan emosi dan keselamatan yang kuat. Ini mungkin menjadi sebab mengapa ramai peminat barang kemas yang memilih untuk Berlian Hijau bukan hanya untuk cincin tetapi juga anting-anting dan loket.

Berlian Merah Jambu

Yang paling digemari selepas berlian, berlian Merah Jambu adalah merupakan kegemaran semua wanita apabila bercakap tentang barang kemas! Warna impian yang digabungkan dengan berlian yang dibentuk dengan berhati-hati bagaikan impian yang menjadi kenyataan. Menyerlahkan deria mewah dan romantis , Berlian Merah jambu adalah tambahan luar biasa untuk koleksi barang kemas wanita. Sama seperti berlian berwarna yang lain, Berlian Merah Jambu juga datang dalam hue yang berbeza dari cerah ke gelap dan tona ini dirujuk sebagai pudar,sangat cerah,cerah,cerah mewah,mewah amat, mewah mendalam dan mewah nyata.

Topaz Putih

Topaz Putih dikira sebagai batuan semi berharga,dan mineral silikat, yang membawa rupa seakan-akan berlian. Walaupun lebih sedikit keras (8 on the Mohs scale), Topaz Putih diraikan dengan kejelasan dan lut cahayanya. Nama Topaz berasal dari perkatann Greek ‘tapazos’, yang bermaksud "untuk mencari". Mungkin bukan kebetulan bahawa Topaz Putih dikatakan membantu penyembuhan semangat, merubah pemikiran negatif, untuk membantu anda mencari jalan,tujuan anda dan memberikan anda tenaga tambahan yang kadangkala anda perlukan. Jika anda mencari barang kemas dengan batuan yang menarik,yang mampu memberikan kejelasan dan keletihan seperti berlian, Topaz Putih ialah pilihan terbaik.
Warna biru gelap dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk Sapphire.
Kepekatan medium dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Tinggi keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas Sapphire yang paling berkualiti.
Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk emerald.
Kepekatan medium dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Tinggi keamatan warna dan hebat. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas emerald yang paling berkualiti.
Warna merah gelap dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Kualiti asas untuk ruby.
Kepekatan medium dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Tinggi keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas ruby yang paling berkualiti.
Kepekatan yang baik dengan tiada kemampuan memancarkan cahaya. Basic quality for fine Barang Kemas amethyst.
Kepekatan sederhana dengan kapasiti memancar sedikit cahaya. Mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Mungkin mempunyai sedikit kemasukan,yang mungkin boleh dilihat dengan mata kasar.
Keamatan warna yang sangat tinggi dan kehebatan tambahan. Sukar dicari dan dikenali sebagai Barang Kemas amethyst yang paling berkualiti.
Berlian mempunyai sedikit kemasukan,yang boleh dilihat di bawah gred magnifikasi 10X dan boleh dilihat dengan mata kasar dengan pemerhatian teliti.
Berlian dengan kejelasan ini mungkin mempunyai sedikit kemasukan yang boleh dikenalpasti di bawah cermin magnifikasi 10X.
Berlian dengan kejelasan ini mungkin mempunyai sedikit kemasukan, yang boleh dikenalpasti dibawah cermin magnifikasi 10X dan tidak boleh dilihat dengan mata kasar.
Berlian dengan kejelasan ini mungkin mempunyai sedikit kemasukan, yang amat sukar dikenalpasti dibawah cermin magnifikasi 10X dan tidak boleh dilihat dengan mata kasar.
Berlian Kuning ini biasanya mempunyai warna yang cerah dan keamatan yang rendah. Ia adalah keperluan minima untuk Barang Kemas yang baik.
Dengan warnanya yang lebih nyata, ia pastinya berlian kuning yang paling disukai. Berlian Kuning ini mempunyai warna pekat yang medium dan sedikit gelap.
Berlian Kuning ini pastinya pilihan yang paling digemari apabila berkata tentang Berlian Kuning. Mereka mempunyai warna kuning yang pekat dan sesuai untuk Barang Kemas yang baik.
Berlian kuning ini mempunyai warna yang paling pekat dan nyata. Mereka adalah sangat jarang dan sesuai untuk barang kemas terbaik anda.
Berlian biru ini biasanya mempunyai warna yang cerah dan keamatan yang rendah. Ia adalah keperluan minima untuk Barang Kemas yang baik.
Dengan warnanya yang lebih nyata, ia pastinya berlian biru yang paling disukai. Berlian Kuning ini mempunyai warna pekat yang medium dan sedikit gelap.
Berlian biru ini pastinya pilihan yang paling digemari apabila berkata tentang Berlian biru. Mereka mempunyai warna biru yang pekat dan sesuai untuk Barang Kemas yang baik.
Berlian biru ini mempunyai warna yang paling pekat dan nyata. Mereka adalah sangat jarang dan sesuai untuk barang kemas terbaik anda.
Berlian merah jambu ini biasanya mempunyai warna yang cerah dan keamatan yang rendah. Ia adalah keperluan minima untuk Barang Kemas yang baik.
Dengan warnanya yang lebih nyata, ia pastinya berlian merah jambu yang paling disukai. Berlian merah jambu ini mempunyai warna pekat yang medium dan sedikit gelap.
Berlian merah jambu ini pastinya pilihan yang paling digemari apabila berkata tentang Berlian merah jambu . Mereka mempunyai warna merah jambu yang pekat dan sesuai untuk Barang Kemas yang baik.
Berlian merah jambu ini mempunyai warna yang paling pekat dan nyata. Mereka adalah sangat jarang dan sesuai untuk barang kemas terbaik anda.
Berlian hijau ini biasanya mempunyai warna yang cerah dan keamatan yang rendah. Ia adalah keperluan minima untuk Barang Kemas yang baik.
Dengan warnanya yang lebih nyata, ia pastinya berlian hijau yang paling disukai. Berlian hijau ini mempunyai warna pekat yang medium dan sedikit gelap.
Berlian hijau ini pastinya pilihan yang paling digemari apabila berkata tentang Berlian hijau. Mereka mempunyai warna hijau yang pekat dan sesuai untuk Barang Kemas yang baik.
Berlian hijau ini mempunyai warna yang paling pekat dan nyata. Mereka adalah sangat jarang dan sesuai untuk barang kemas terbaik anda.
Berlian perang ini biasanya mempunyai warna yang cerah dan keamatan yang rendah. Ia adalah keperluan minima untuk Barang Kemas yang baik.
Dengan warnanya yang lebih nyata, ia pastinya berlian perang yang paling disukai. Berlian perang ini mempunyai warna pekat yang medium dan sedikit gelap.
Swarovski Zirconia Hijau: Mempunyai ciri yang sama dengan cubic zirconia hijau. Bezanya ialah Swarovski dikenali diseluruh dunia untuk batuan sintetik
Cubic Zirconia Hijau: Cubic Zirconia Hijau selalu digunakan sebagai pengganti emerald. Namun , ia adalah batuan sintetik tidak seperti emerald, yang merupakan batuan semulajadi dengan pelbagai warna dan kualiti.
Swarovski Zirconia: Holds the same properties with clear cubic zirconia; colorless and bright. The difference from cubic zirconia is that Swarovski is a worldwide known brand for synthetic stones.
Cubic Zirconia: Cubic Zirconia is a man-made material used as an affordable diamond alternative in jewellery for its durability and brilliance. This synthetic stone can be clear and colorless as well as in different colours and shapes.
Swarovski Zirconia Biru Gelap: Mempunyai ciri yang sama dengan cubic zirconia biru. Bezanya ialah Swarovski dikenali diseluruh dunia untuk batuan sintetik.
Cubic Zirconia Biru Gelap: Cubic Zirconia biru selalu digunakan sebagai pengganti sapphire. Namun , ia adalah batuan sintetik tidak seperti sappahire, yang merupakan batuan semulajadi dengan pelbagai warna dan kualiti.
Swarovski Zirconia Merah: Mempunyai ciri yang sama dengan cubic zirconia merah. Bezanya ialah Swarovski dikenali diseluruh dunia untuk batuan sintetik.
Cubic Zirconia Merah: Cubic Zirconia merah selalu digunakan sebagai pengganti ruby. Namun , ia adalah batuan sintetik tidak seperti ruby, yang merupakan batuan semulajadi dengan pelbagai warna dan kualiti.
Berlian VS dikenali kerana mempunyai rangkuman halus yang tidak boleh dinampak dengan mata kasar dan hanya boleh dilihat apabila dibesarkan.
Berlian dengan kejelasan VVS mengandungi sedikit rangkuman yang sangat sukar dikesan di bawah 10x pembesaran. Rangkuman ini tidak boleh dilihat dengan mata kasar.
"kemasukan dan kemasukan sedikit" yang tidak boleh dilihat dengan mata kasar dan hanya boleh dengan magnifikasi.
Dirujuk sebagai "sangat sangat sedikit kemasukan" dan dikenali sebagai salah satu gred tertinggi, ditempatkan dalam sempurna dalaman dan sempurna
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine white sapphires.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for white sapphire jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine pink sapphire jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for pink sapphire jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine yellow sapphires.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for yellow sapphire jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine citrine jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for citrine jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine garnet jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for garnet jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine blue topaz jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for blue topaz jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine peridot jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for peridot jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine aquamarine jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for aquamarine jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine fire opal jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for fire opal jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine green amethyst jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for green amethyst jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine green tourmaline jewellery.
Some small inclusions are visible with the naked eye. "Very Good (AA)" graded Green Tourmaline have a colour shade that makes some light penetrate the gemstone.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for green tourmaline jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine pink tourmaline jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for pink tourmaline jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine rose quartz jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for rose quartz jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine tanzanite jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for tanzanite jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine smoke quartz jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
Excellent (AAA) graded Smoky Quartz is high quality gemstone and can be found at world's finest jewelers. Most preferred choice when it comes to Smoky Quartz.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for smoke quartz jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine morganite jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for morganite jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine rhodolite garnet jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for rhodolite garnet jewellery.
Fair intensity with no ability to reflect light. Basic quality for fine tsavorite jewellery.
Moderate intensity with a capacity to reflect a little bit of light. Contains slight inclusions, which may be visible to naked eye.
High intensity in colour along with high brilliance. May contain very small inclusions that are visible to naked eye.
Very high intensity along with extra brilliance. Difficult to find and known as the best quality for tsavorite jewellery.
Natural, brilliant coloured ruby that wasn’t subject to heat-treatment process. This type of ruby has premium quality with minor inclusions that may be visible to the naked eye.
Natural and highly intense coloured ruby that wasn’t subject to heat-treatment process. Recognised as the highest valued ruby.
Natural, deep blue coloured sapphire that wasn't subject to heat treatment process. This type of sapphire has premium quality with minor inclusions that may be visible to the naked eye.
Natural and highly intense colored sapphire that wasn’t subject to heat-treatment process. Recognised as the highest valued sapphire.
Natural, vividly colored emerald that wasn’t subject to heat-treatment process. This type of emerald has premium quality with minor inclusions that may be visible to the naked eye.
Natural and highly intensed coloured emerald that wasn’t subject to heat-treatment process. Recognised as the highest valued emerald.

Zamrud (Dicipta Makmal)

Differing in colours and containing no inclusions, lab-created emeralds are the embodiments of flawlessness. Besides, lab-created emeralds bear the same astrological features as the natural ones so that it might also be effective on your body and soul. It is a great choice for those looking for perfection on their stones.

Nilam (Dicipta Makmal)

With its deep blue shades, lab-created sapphire has the same physical, chemical, and optical qualities as the natural sapphire. Thanks to its sparkling beauty, lab-created sapphire is a great option for those wishing to have the visual excellence on their stones.

Delima (Dicipta Makmal)

With its perfection and smoothness, lab-created Ruby stones are as splendid as the natural ones. Besides its enchanting beauty, lab-created ruby is the symbol of power and a zest for life. Because lab-created rubies possess the same physical, optical and chemical characteristics as the natural rubies, they will also be a great alternative for Ruby lovers.

Rubelit (Dicipta Makmal)

Also known as Pink Tourmaline, Rubellite takes its name from the Latin word ‘rubellus’ meaning ‘reddish’. With its breathtaking combination of the pink and red, Rubellite is a stone that is believed to bring life energy to the buyer. For those who are confused to choose between the natural and the original one, lab-created Rubellites carry the same features as the natural ones do.

Moissanit (Dicipta Makmal)

Resembling diamond with its transparent and shiny surface, Moissanite is the mineral for